Příliš podvodníků a lidských hyen by se chtělo živit dramatem Bělorusů!

zprávy

To, co jsme zažili posledních 24 hodin v západních médiích je skutečná pandemie a vyvrcholení impotence a vzrušení! Píše „krakauer“ na polském blogu Obserwator Polityczny.

Příliš podvodníků a lidských hyen by se chtělo živit dramatem Bělorusů!
Z demonstrace
13. srpna 2020 - 06:20


Jedny z novin zveřejnily na svém hlavním zpravodajském portálu dvě informace současně. V první uvedly, že: „Světlana Tichanovská je v Litvě. Běloruské orgány ji donutily odejít. “.

Druhá informace ukazuje video natočené paní Tichanovskou, kde říká, že se rozhodla opustit Bělorusko sama bez jakéhokoli nátlaku, apeluje na lidi, aby se sami nevystavovali nebezpečí

Tímto způsobem paní Tichanovská zkazila „zábavu“ pro řadu odborníků na export revolucí, protesty, fotografie jako symboly demonstrací atd. Všechny tyto vzorce jsou známy, byly testovány v Gruzii, v arabských zemích a na Ukrajině během převratu. To dělaly opozice podporované oligarchy a vnějšími faktory.

Nechceme zde řešit, kdo má v tomto sporu pravdu, a ani  nezáleží na tom, kdo tyto volby skutečně vyhrál, nejhorší je, že je Bělorusko a Bělorusové ztratili a jsou v situaci, jejíž důsledky nelze předvídat. Z toho, co bylo ukázáno v médiích a z oznámení běloruských orgánů, se zdá, že existuje mnoho protestů, ale jsou to jenom místní protesty - relativně malé. Bylo hlášeno mnoho provokací, včetně jedné dramatické fatální události. To je cena, kterou běloruská společnost platí za instrumentální nedostatek pragmatismu a horlivost některých vůdců veřejného mínění.

Bělorusko však musí ztratit mnohem více. Nejde jen o to, kdo této zemi vládne, protože je známo, že celý systém vzájemné závislosti je spojen se systémem vlády. A to je dohoda, kterou tato země vytvořila. Takže mluvíme o snaze o revoluci, která by zametla staré a vytvořila nové elity, a tady je problém, protože tam neexistují žádné nové elity. Stejně jako neexistuje koncept pro nové Bělorusko. Pouhá výměna vlajky nezmění realitu, zejména když lidé v době krize nebudou mít práci atd. Neexistuje snadná odpověď. Současná elita garantovala státnost a určitou stabilizaci. Nová elita nemá co nabídnout, co víc - je sama chudá a chtěla by zbohatnout, a míchání vody nečiní čaj sladším ...

Bělorusové jasně viděli, jak Západ zacházel s Ukrajinou, která byla ponechána sama sobě. Tvrdou pravdou však je, že sama Ukrajina nedostala žádné „odměny“, které jí byly zaslány, ty si převzali oligarchové a další hyeny. Hlavní alternativou pro Ukrajince, kteří chtějí vydělat o něco více než na chléb, je ekonomická migrace.

V případě Běloruska by to bylo podobné, nikdo na Západě nemá zájem nic riskovat a určitě ne vztahy s Ruskou federací, jen proto, že by v Bělorusku existovala „svoboda“. Kromě toho již Západ nemá prostředky k tomu, aby převzal zemi tak velkou jako je Bělorusko, a financoval její transformaci jiným způsobem než loupežemi a ničením. Pokud si někdo myslí, že západní průmysl by umožnil existenci běloruské průmyslové soutěže v Evropské unii, podívejme se, jak EU prostřednictvím své „podpůrné“ politiky mění Ukrajinu z průmyslové a zemědělské země na zemědělskou.



Naneštěstí bylo mléko rozlité, někdo měl ambice, ale uprchl ze země, zanechal za sebou lidi, z nichž mnozí se mohou cítit podvedeni. Zvažte nyní, zda kandidátka a elita, která ji podporuje, od začátku předpokládají, že výsledky voleb budou zmařeny - proč se vůbec účastnila voleb? Jaký byl účel tohoto procesu? Chodíte do kasina, pokud víte, že tam podvádějí, a co víc, že můžete ztratit život - jako byste chtěli nárokovat svou výhru? S čím tato dáma a její zákulisí počítají? Možná bylo cílem destabilizovat Bělorusko jako zemi obecně?

Opozice se rozhodla, že pro změnu státní moci je potřeba pouliční kritérium.  V současné době je stav věcí takový, že paní Tichanovská zodpovědná za tyto nepokoje opustila zemi.

Rusofobové se ještě nerozhodli zda uvalit další sankce na Rusko za tyto volby. Je těžké to komentovat vůbec, ale během prvních dvou dnů krize nedošlo k žádnému vtipu proti Rusku ani k žádnému obvinění , ani vytvoření dalších údajných fantasmagorií.

Co bude dál? Nezapomeňte - je to záležitost pouze běloruská. Příliš mnoho podvodníků a lidských hyen by se  ale chtělo přiživit na jejich dramatu!

(rp,prvnizpravy.cz,obserwatorpolityczny,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif