Sun: Trump kvůli Salisbury nezruší rozhovory s Putinem!

zprávy

Americký prezident trvá na tom, že by USA měly mít dobré vztahy s Ruskem navzdory všem výzvám jiných zemí.

Sun: Trump kvůli Salisbury nezruší rozhovory s Putinem!
Donald Trump a Theresa Mayová
14. července 2018 - 04:20

Kromě toho v rozhovoru pro biritský The Sun kritizoval příliš měkký, podle jeho názoru, plán Theresy Mayové na vystoupení z Evropské unie. Pohrozil, že v takovém případě by Washington a Londýn nemusely dospět k dvoustranné obchodní dohodě, na kterou se příznivci brexitu spoléhali.

Donald Trump v rozhovoru s britským deníkem The Sun obvinil Theresu Mayovou, že „zničila" brexit. Podle něj britská předsedkyně vlády neposlechla jeho rady a rozhodla se, že odchod z Evropské unie by měl být měkký. V důsledku toho snahy Londýna udržet blízké vztahy s EU povedou k tomu, že Spojené státy nemůžou uzavřít výhodnou obchodní dohodu. „Pokud se tak budou chovat, budeme se zabývat Evropskou unií, a ne Velkou Británií, takže nakonec pravděpodobně zabijeme smlouvu," cituje vydání jeho slova. Později, po setkání s Mayovou, Trump poněkud korigoval svá slova, že přímo brexit nekritizoval, že si myslí, že obchodní smlouva s Británii nakonec dopadne dobře.

Jak nicméně autor článku napsal, tato slova „přidala nitroglycerin" do ohně kritiky Mayové ze strany konzervativců, kteří obhajovali brexit. Dohoda o obchodu mezi Spojenými státy a Velkou Británií je jedním z hlavních trumfů těch, kteří obhajují odtrhnutí se od EU.

Navíc jeho slova, že se Boris Johnson, který opustil místo ministra zahraničí kvůli neshodám s Mayovou, může stát dobrým předsedou vlády, musí zneklidnit současnou šéfku britské vlády, poukázal deník. Trump poznamenal, že se mu Johnson opravdu líbí a byl rozrušený, když zjistil, že opustil vládu. Nicméně po jednání s britskou premiérkou uvedl, že i ona rovněž dělá svoji práci skvěle.

Donald Trump mimo jiné řekl, že incident v Salisbury nezměnil jeho záměr jednat s ruským prezidentem, který by se měl konat v Helsinkách. „Myslím, že je dobré obnovit vztahy s Čínou a obnovit vztahy s Ruskem," cituje prezidenta The Sun.


Trump přitom připustil, že cítí, že není v Londýně vítán, proto v podstatě během své návštěvy ve Velké Británii bude mimo hlavní město. Avšak viní za to politiky, protože věří, že ho podporují obyčejní lidé (mezitím v Londýně demonstrovaly proti americkému prezidentovi desítky tisíc lidí - pozn. red.). Trump také poznamenal, že jeho manželka Melania má velmi ráda královnu Alžbětu, která pozvala americký pár do svého paláce ve Windsoru.


Neméně zajímavé byly i komentáře čtenářů k článku The Sun:
 
Frank Poster: Zajímavé je, že média křičí o údajném, ale neověřeném ruském zásahu do britské politiky, ale hrdě chválí, když se Amerika do britské politiky otevřeně zasahuje. Spojené státy pouze vyžadují, aby země jako Británie byly ve její sféře vlivu, aby je mohly využít, privatizovat a nakonec je ovládat. Lidé by se měli probudit.
 
sandra brill: Lidé by nyní měli psát svým poslancům a požadovat, aby napsali straně, aby požadovala změnu vůdce. Oni urážejí lidi, kteří pro ně hlasovali, a ignorují jejich názor.
 
Veracity99: My (Velká Británie) nemůžeme jen tak opustit obchod s EU (to je náš export) a investice (zahraniční přímé) a náhle se připojit ke Spojeným státům. To je nesmysl. Hloupost. Zastavte šílenství. Jsou zde někteří dospělí?
 
Es: Můžete o Trumpovi mluvit, co chcete, ale přinejmenším má odvahu říci, co si myslí a plnit slíbené.
 
Herpa Derp: Když Rusko začne shazovat bomby na Evropu, pak pochopíte, že světová politika není vtip.
 
dog sbol-lock: Politici jsou stejně falešní jako Neymarova zranění.

(kou, prvnizpravy.cz, thesun.co.uk, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif