Trump: Amerika bude zničena zevnitř, vyhraje-li „extremistický“ Biden!

zprávy

Během setkání s příznivci v New Hampshire se americký prezident znovu pustil do svého oponenta Joea Bidena.

Trump: Amerika bude zničena zevnitř, vyhraje-li „extremistický“ Biden!
Donald Trump, prezident USA
30. srpna 2020 - 10:16

Řekl, že demokratický kandidát je nominován na dosud nevídanou „extrémně levou platformu“ ve Spojených státech a jeho vítězství potěší zahraniční odpůrce Washingtonu, protože povede ke zničení země zevnitř, uvedl NPR.

Na pátečním shromáždění v New Hampshire nabral projev Donalda Trumpa úplně jiný tón, než jeho projev před národním sjezdem Republikánské strany o den dříve. V rozhovoru s příznivci se prezident vrátil ke své ochranné známce „pompéznímu, odlehčenému stylu kampaně“, odrážející mnoho témat, která již zmínil, od hrozící „socialistické“ hrozby až po útoky na jeho nadcházejícího volebního vyzyvatele Joe Bidena, napsal NPR.

„Minulou noc jsem přednesl velký projev." Říkám: „Co mám naplánováno na zítra večer?“ "Jedeš do New Hampshire." Ale, pane… ,“ řekl šéf Bílého domu divákům a zdánlivě reprodukoval rozhovor s jedním ze svých zaměstnanců, než ho přerušil potlesk.

„Ale pane, můžeme zrušit cestu do New Hampshire. Koneckonců, víte, měli jste důležitý večer. Můžeme…". A já říkám: „Vy jste se zbláznil? Nemám srdce zrušit cestu do New Hampshire.  Musím vyhrát nálady v New Hampshire a zbožňuji jeho obyvatele. Chováte se ke mně velmi dobře,“ dodal Trump.

Během svého projevu politik opakovaně zaútočil na Bidena a označil jej za „krajně levicového extremistu“. Posílil také kritiku kolegyně oponentky Kamaly Harrisové, první ženy africko-asijského původu, která se stala kandidátkou na viceprezidentku USA, poznamenal NPR.

„Joe Biden kandiduje na nejextrémnější levici ze všech kandidátů v americké historii. A pokud naši zahraniční oponenti vyvíjeli plán na zničení Spojených států zevnitř, pak by neměli hledat dále než tento pár Biden-Harrisová,“ prohlásil Trump.


„A co ona? Je krásná? Co je to za krásu?“ prezident se rétoricky zeptal za smíchu davu. „Vybrali (Demokratická strana) ženu, která začala sebevědomě. Byla jednou z favoritek (v primárkách). Během několika měsíců se zhroutila.“

„Byla hrozná. A chcete takového prezidenta? Možná? Nemyslím si. Víte, také chci vidět první prezidentku, ale nerad bych viděl, aby žena dosáhla tohoto postu tak, jak to dělá. A je nekompetentní. Neschopná,“ dodal.

Trump se souhlasem příznivců argumentoval tím, že ulice měst ovládaných demokraty byly zaplaveny „kriminálníky“. Přičemž zkritizoval starostku Washingtonu Muriel Bowserovou za její pokojný protest, který se konal na pozadí prezidentovy řeči.

„Co se mi nelíbilo ... viděli jste to, že? Kdy to skončilo? Viděli jste, jak to skončilo? Darebáci na ulici. Protože starostka Washingtonu DC je demokratka. Toto je další demokrat, který nevěří v právo a pořádek,“ zdůraznil Trump.

„A víte, že na provoz Washingtonu dáváme spoustu peněz. Ale nedělají to dobře. Jeho starostka, nic neřídí. Tito neuvěřitelní lidé z celé země, z celého světa, kteří tam včera v noci byli (na národním shromáždění Republikánské strany), vyšli do ulic za partou zločinců. A nezapomeňme, že to nebyli přátelští demonstranti, ale násilníci. Byli to zločinci,“ poznamenal.

Podle NPR Trump také zveličoval situaci s republikánským senátorem Randem Paulem z Kentucky, který byl při odchodu z Kongresu osloven protestujícími. Demonstranti požadovali, aby policisté byli odpovědni za zabití 26leté lékařské asistentky Breonny Taylorové v jejím vlastním domě v Louisville.

„Když vyjde senátor jako Rand Paul ... a díky bohu byl obklopen dobrými policajty, se k němu vrhli nejhorším způsobem. A Rand Paul měl včera večer velké potíže. Je to dobrý chlap, je to můj přítel. A to by se nikomu nemělo stát,“ řekl Trump. 

Trump přednesl projev před těsně stojícími lidmi, z nichž mnozí neměli masky, a to navzdory skutečnosti, že počet obětí koronaviru ve Spojených státech přesáhl 180 tisíc lidí. Na oznámení o použití ochranných pomůcek, které je v New Hampshire požadováno pro shromáždění více než 100 lidí, odpovědělo shromáždění pískotem.

Jeden ze shromážděných lidí, inženýr Timothy Parnell, se domnívá, že kritika demokratů ohledně Trumpova boje proti koronaviru je absurdní. „Jedinou podmínkou, za níž by prezident mohl dosáhnout více, kdyby byl jasnovidcem," řekl muž. „Poslechl rady vědců, na které se obrátil. Nepamatuji si, že nedodržoval jejich pokyny.“

Další účastnice shromáždění, Melissa Coteová, věří, že Trump si za svůj patriotismus zaslouží další funkční období v Bílém domě. „Svět není takový, jaký byl, ale jedna věc, která se mi na prezidentovi Trumpovi líbí, je, že je 100% Američan, miluje naši zemi," řekla. „Biden? Ten miluje sebe.“

(kou, prvnizpravy.cz, npr.org, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif