V Kyjevě 9. května radikálové zdravili nacistickým pozdravem

zprávy

<< VIDEO >> Na Ukrajině opět dochází ke skandálu s veřejným předváděním nacionalistů. Tentokrát zástupce „Pravého sektoru“ neodolal a vymrštil ruku k nacistickému pozdravu, když kolem prošel důchodce ověšený medailemi.

V Kyjevě 9. května radikálové zdravili nacistickým pozdravem
Pochodující veterán
10. května 2021 - 04:20

Policie zareagovala „případ" až po zveřejnění skandálu na sociálních sítích. Stejně jako tomu bylo v podobném případě - během pochodu na počest divize SS „Halič“ v Kyjevě. Tam jeden z účastníků předvedl nacistický pozdrav, za to byl o několik dní později obviněn z malicherného chuligánství.

Oslava Dne vítězství v Kyjevě nebyla bez provokací. Nejvýznamnějším z nich byl incident poblíž Kyjevského paláce dětí a mládeže.

Právě tam korespondenti webu Strana.ua natočili cynický „nacistický pozdrav“  radikála v kukle vůči postaršímu veteránovi.

V reakci na tento čin neproběhly žádné kroky ze strany policistů, i když se jim všechno dělo před očima.

Zdravící radikál byl na shromáždění nacionalistů shromážděných vůdcem ultrapravicové organizace „C14“ Jevgenijem Karasemem poblíž místa, kde lidé kladli květiny těm, kteří padli v bojích proti nacismu.


Poté, co se video rozšířilo na sociálních sítích, policie mladého muže našla. Jak se ukázalo byl to 16-letý mladík jménem Michail, který se představil jako „zástupce pravicové mládeže . “

Byl mu vydán protokol o drobném chuligánství, ale jelikož je podezřelý nezletilý, jsou policisté nuceni počkat na policii pro mladistvé Už je jasné, že nedostane žádný závažný trest.

(rp,prvnizpravy.cz,strana.ua,foto:strana.ua.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif