CNN: USA nemají důkazy o tom, že by Rusko pomáhalo Trumpovi!

zprávy

USA nemají žádné důkazy o tom, že by se Moskva ve volbách roku 2020 „vměšovala“, aby pomohla Donaldu Trumpovi k znovuzvolení, uvedla CNN s odvoláním na zdroje.

CNN: USA nemají důkazy o tom, že by Rusko pomáhalo Trumpovi!
Ilustrační foto
25. února 2020 - 04:20

Shelby Piersonová, mluvčí amerických zpravodajských služeb, zveličila zpravodajské informace o „ruském vměšování“ do amerických prezidentských voleb roku 2020 a když uvedla, že Rusko chce Trumpovi zajistit opětovné zvolení. Tři národní bezpečnostní úředníci řekli CNN, že neexistuje důkaz, že je údajné ruské „vměšování“ zaměřeno konkrétně na Trumpovo znovuzvolení.

„Rozvědka to neříká. Více rozumným vysvětlením rozvědných zpráv není to, že pro (Rusy) má někdo přednost ... Spíše chápou, že prezident je osoba, s níž mohou pracovat, že je vyjednávač," řekl televizi jeden z úředníků.


Jeden ze zástupců národní bezpečnosti uvedl, že jediným jasným cílem Ruska je v současnosti „zasít svár v USA“. Současně další ze zpravodajských důstojníků kanálu řekl, že charakterizace, kterou Piersonová dala zpravodajství o „ruském vměšování“, je „zavádějící“.

Tyto postupy lze však charakterizovat i jiným slovem – „dezinformace“.

Z tohoto hlediska je pak pochopitelná ruská reakce. Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov nazval za „paranoidní“ zprávy o zásahu Kremlu do primárek ve Spojených státech. Poznamenal, že Moskva očekává růst takových „zpráv“, jak se blíží volby. Reagoval tak na publikaci The New York Times, která podle amerických zpravodajských informací uvedla, že Rusko se bude snažit pomoci Trumpovi, aby byl znovu zvolen ve volbách do roku 2020, a mimo jiné se bude vměšovat do primárek demokratů.

(kou, prvnizpravy.cz, cnn.com, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?