Babiš je bezpečnostní riziko, řekl Kupka. A Hašek se neudržel

politika

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) se přidal k pirátskému ministrovi Lipavskému a sdílí jeho názor, že Babiš je bezpečnostním rizikem. Prý kvůli jeho náklonnosti k Ficovi. Netrvalo dlouho a přišla rázná odpověď.

Babiš je bezpečnostní riziko, řekl Kupka. A Hašek se neudržel
Michal Hašek (PRO)
17. března 2024 - 15:30

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) se přidal k pirátskému ministrovi Lipavskému a sdílí jeho názor, že Babiš je bezpečnostním rizikem. Jedním z aspektů tohoto rizika je podle něj Babišova politická náklonnost ke slovenskému premiérovi Ficovi.

Ministr dopray Martin Kupka v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News Kupka prohlásil, že bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš je bezpečnostním rizikem pro Českou republiku i kvůli jeho postoji, který podle něj relativizuje vztah české pomoci Ukrajině, a také kvůli jeho náklonnosti vůči slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.



„Ministr dopravy za ODS Martin Kupka dnes v televizní debatě sdělil, že Andrej Babiš je bezpečnostním rizikem pro ČR i kvůli jeho postoji, který podle Kupky relativizuje vztah české pomoci Ukrajině, a také kvůli jeho náklonnosti vůči slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

Psali jsme:

Takže, kdo relativizuje podporu pokračování války na Ukrajině namísto snahy o ukončení bojů  a kdo fandí vítězi demokratických voleb na Slovensku a tamnímu premiérovi Robertu Ficovi, ze podle zdejší vlády (alespoň dle dnešního vyjádření ministra Kupky) BEZPEČNOSTNÍM RIZIKEM PRO ČR! Dnes je mimochodem 85. výročí vyhlášení Protektorátu Böhmen und Mähren, to se panu ministru Kupkovi opravdu nepovedlo," zareagoval na Kupkovo prohlášení na CNN Prima News advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO).

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif