Bezpečnostním rizikem pro Česko je Lipavský, udeřil Zaorálek

politika

Lubomír Zaorálek popsal v televizi CNN Prima News svůj pohled na zahraniční politiku České republiky. Řeč byla i o tom, kdo je podle jeho názoru skutečným bezpečnostním rizikem pro Českou republiku. A Babiš to podle něj není.

Bezpečnostním rizikem pro Česko je Lipavský, udeřil Zaorálek
Lubomír Zaorálek (SOCDEM)
17. března 2024 - 11:45

Lubomír Zaorálek vyjádřil své znepokojení a pochybnosti o pirátském ministru zahraničních věcí Janu Lipavském, kterého považuje za bezpečnostní riziko pro naší zemi. Také se kriticky vyjádřil o prezidentské volbě Petra Pavla a zámožných lidech v pozadí.

Zaorálek popsal v televizi CNN Prima News svůj pohled na zahraniční politiku České republiky. Řeč byla i o tom, zda-li je bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš bezpečnostním rizikem pro Českou republiku. Takto Babiše totiž označil ministr zahraničních věcí Lipavský. A od vlivného sociálnío demokrata přišel tvrdý úder - za bezpečnostní riziko totiž považuje nikoli Babiše, ale současného ministra Jana Lipavského.



„Za bezpečnostní riziko považuji něco jiného. Jak je možné, že ministr Lipavský teď v deníku Právo sdělil, že západnímu společenství chybí strategie, že vlastně neví, co je náš cíl na Ukrajině, čeho by tam chtěli dosáhnout. Že se prý nemohou shodnout a velké světové mocnosti si nepřejí, aby o tom vůbec byla vedena debata. Tohle říká český ministr zahraničí! Tohle považuji za bezpečnostní ohrožení, když se otevřeně nemluví s občany. On se dva roky tváří, že víme, co chceme, co děláme, a teď řekne tohle? Co celou tu dobu dělal, proč tohle téma neotevřel a neřešil? Křičí na Fica, že boří jednotu, a teď zároveň přiznal, že vlastně žádná jednota není. Neuvěřitelné,“ uvedl v rozhovoru pro CNN Prima News Lubomír Zaorálek.

Když přišla řeč na současnou hlavu státu prezidenta Petra Pavla, kritikou Zaorálek také nešetřil - je totiž přesvědčen, že za jeho zvolením stojí skupina oligarchů.

Psali jsme:

„Přijde mi riskantní a velmi nebezpečné, že si v demokratické společnosti může určitá skupina zámožných lidí, oligarchů, někoho vyhlédnout a říct, že z něj udělá prezidenta, vloží do něj peníze, a podaří se jim to,“ prohlásil Zaorálek s tím, že Pavel podle něj není silný prezident.

(nov, prvnizpravy.cz, repro: CNN Prima)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif