Chcete Jana Husa nebo Jana Žižku?

politika

Části našich občanů stačí vládní prozápadní horlení k tomu, aby jí vše ostatní tolerovala. Porušování zákonů, osekávání svobod, buranské chování a vyjadřování i nedodržování všech předvolebních slibů, píše Karel Petřík v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Chcete Jana Husa nebo Jana Žižku?
Jan a Jan Žižka
7. dubna 2023 - 04:20

Západní pravda a samozřejmě láska u nás musí zvítězit nad lží, případně jiným názorem ostatního světa. Západ je přece vyvolen, vlastně se vyvolil být světovým vůdcem a příkladem, jak se má žít, a tam prostě musíme patřit.

Protivládní šik naopak vyžaduje, aby jejich vůdci vykazovali dokonalost hodnou Jana Husa. Dokonce stačí pár slov hnoje smíchaného se lží, a již se rodí trhliny v podpoře a odhodlání. Neházím kamenem, jen se ptám: malověrní, chcete mít v čele HUSA nebo ŽIŽKU?



Žižkovým houfům bylo jedno, zda byl kdysi lapkou i jak to má s ženami. Byl vůdcem proto, že byl schopen porazit jakéhokoli nepřítele, a ne pro to, že překypoval ušlechtilostí a zbožností. Dnes by Jan Hus s kritikou společnosti nemusel jezdit do Kostnice nebo Bruselu, ukřičeli by ho už v Praze. Všechny TV by zveřejnily zaručené zprávy, že je otcem pěti dětí, na které neplatí a nejméně tři manželky by si vzpomněly na domácí násilí. Žádné husitství by se nekonalo! Já chci v čele Žižku, v kterém vidím šanci na přežití. Až budou dnešní „mravní elitáři“ žrát brouky, a třást se zimou, protože nebudou mít na emisní povolenky, mohou pod dekou vzpomínat, jak pro ně nebyl nikdo dost dobrý, a vybírali, až přebrali.


Vládní stádo v metrových rozestupech kráčí, opojeno svou metrovou volnosti, šťastně k propasti. Nespokojenci, místo toho, aby se v hustých řadách šikovali za ty nejsilnější v první řadě, řeší, zda směr pochodu nemá být raději o pět stupňů víc vlevo nebo vpravo. Bohužel, každá řada to vidí jinak!

Naše budoucnost záleží na tom, jak dlouho vydrží fandovství a slepá tolerance na jedné straně, a nepochopitelné tříštění sil na straně druhé. Nikdo, ani vaše manželka či manžel nesplní vaše představy na 100%. Tak proč to chcete po těch, co stojí proti vládě v první řadě? Nevítězí se počtem úžasných a skvělých plánů jak zvítězit, ale činem.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif