Hamplová: Nepřeji si, aby český národní lev žongloval s municí

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se pozastavila nad hloupostí a lidskou nevyzrálostí ministryně obrany Jany Černochové i premiéra Petra Fialy, podle které je jejich každodenním programem jen válka a nic než válka.

Hamplová: Nepřeji si, aby český národní lev žongloval s municí
Jana Černochová, Petr Fiala
29. dubna 2024 - 06:55

„Český lev jako žonglér s municí ve službách cizí země na hrudi premiéra a ministrů české vlády. Ještě schází mávátka.

Nevěřila jsem tomu. Jednak aktivistickému “módnímu” nevkusu teplákovky, jednak proválečnému usměvavému nadšení dotyčných s “municí na hrudi” (opravdu nechápu ty spokojené úsměvy, když jde o válku a zbrojení), jednak zneužití znaku českého lva pro spojení s municí a oslavu zbrojení cizí země formou hloupého žonglování. A ono je to opravdu pravda. Včetně vlajky na rukávu tohoto “vojenského” modelu. Neuvěřitelné - vidět něco podobného na členech české (!) vlády (!).  

Tak jen (opět) připomínám § 13 zákona o užívání státních symbolů: „Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že zneužije, úmyslně poškodí nebo hrubě zneváží státní symbol České republiky“. Za tento přestupek hrozí každému, kdo se takového přestupku dopustí, pokuta až ve výši 10 000,- Kč. Když každému, tak vyjmutý není ani premiér, ani ministryně.



Nepřeji si, aby český národní lev žongloval s municí na její hromadě (!) a oslavoval na vojensky laděné teplákové bundě zbrojení cizí země. To, že se do tohoto nevkusu oblékli členové vlády, dokonce premiér, považuji jen za velmi přitěžující okolnost.

A co ještě dodat? To už není normální - jejich dennodenní program je válka a nic než válka. A podle jejich úsměvů jim tento program přináší velké osobní uspokojení. Už jsme podobnými bulvárními projevy a odsunem zájmů vlastního národa ve prospěch národa jiného celosvětově trapní. Nechápe to nikdo.

Psali jsme:

Chtějme mír a politiky, kteří pro něj udělají vše, co bude možné. Tyto teplákovky oslavující zbrojení mezi to nepatří, a navíc jsou neuvěřitelně hloupé a politicky i lidsky nezralé," zakončila svůj facebookový blog senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(jk, prvnizpravy.cz, screen: fb profil)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif