Hamplová: Pražskou kavárnou a urážkami se rozhodit nenechám

politika

Hamplová se vyjádřila k médiím a prvním reakcím ohledně jejího zvolení. A ani se nedivila, že „provládní a mainstreamová" média nezměnila rétoriku. 

Hamplová: Pražskou kavárnou a urážkami se rozhodit nenechám
Jana Zwyrtek Hamplová
2. října 2022 - 13:02

Známá česká advokátka a držitelka ocenění „Právník roku" Jana Zwyrtek Hamplová se včera ve večerních hodinách vyjádřila k volbám a k tomu, že se ji na Kroměřížsku podařilo vybojovat senátorské křeslo. V první řadě poděkovala všem svým podporovatelům i svému volebnímu týmu, který byl podle Hamplové její velkou oporou. 

Hamplová se vyjádřila k médiím a prvním reakcím ohledně jejího zvolení. Ani se nedivila, že „provládní a mainstreamová" média nezměnila rétoriku, a jediné, co v se v komentářích dočetla, byly jen samé hrubé urážky a nálepkování. Odpověděla také svým příznivcům, co s tím hodlá dělat.

„Víte, já s tím nebudu dělat vůbec nic. Média na to musí přijít sama a tato písnička bude brzo ohraná. Já mám na práci senátorky šest let. Momentálně už přemýšlím o sestavení odborného týmu, také se připravuji na fungování mé advokátní kanceláře po dobu mého senátorského období, protože mi již psalo nesčetně starostů a starostek, jak to bude dál a chtěli by, abych ve své práci pro ně nepřestala," řekla Hamplová.


A poté se vrátilo k urážkám některých novinářů: „Pokud má někdo potřebu mě stále urážet a špinit, tak ať tak činí. A s těmi konkrétními jmény, které jsem již zveřejnila, udělám krátký proces, protože to co si může dovolit host v hospodě čtvrté cenové skupiny si nemůže dovolit žádný novinář, který vystupuje ve veřejném prostoru. Tudíž je povedu k odpovědnosti za jejich výroky. A pokud média budou dále úsměvně říkat, že jsme proruská či dezinformátorka, tak tím za chvíli budou sami směšní, protože lidí sami přijdou na to, že tomu tak není".

Také jsme psali:

Hamplová dále pohovořila o svých pocitech, které měla během sobotního dne druhého kola senátních voleb: „Bylo to velmi těsné a to jsem také čekala, zvláště poté, co KDU-ČSL vyzvala k podpoře kandidátky za hnutí ANO. Bylo to pro mně překvapivé, a dokonce hodně členů z této strany mi psalo, jestli to umím nějak vysvětlit. Řekla jsme jim, to se neptejte mně, ale přímo KDU-ČSL, která evidentně celé měsíce něco říká, a pak jinak koná."

KDU-ČSL však nebyl jediným politickým subjektem, který se před druhým kolem voleb proti Hamplové vymezil. Byla to celá vládní koalice SPOLU, která vyzývala své voliče, aby raději hlasovali pro kandidátku svého úhlavního nepřítele z hnutí ANO Lucii Pluhařovou. Je neuvěřitelné, jak se vládní strany bojí jedné výjimečné a úspěšné ženy. 

Poté se Hamplová opět vrátila k tomu, že se vůči její osobě hned po volbách opět spustila další urážlivá kampaň. Stejně tak jako vůči její úspěšné kolegyni Daniele Kovářové, která se stala senátorkou na Plzeňsku. 

„Na spolupráci s Danielou s velmi těší. A to, jak rychle se ta očerňovací kampaň spustila, také o lecčem svědčí. Pokud novináři opakují pořad dokola pořád stejné nesmysly, tak nemají žádné pádné argumenty. A jediné co jim vadí, že se do Senátu probojovaly dvě (snad) chytré dámy."

Také jsme psali:

Hamplová dále řekla, že věří, že se časem okruh jejích příznivců rozroste a to díky práci, kterou bude vykonávat. Hamplová dále dodala, že věří, že poctivá práce, aktivita a komunikace s lidmi, to všechno do roka a do dne ukáže, kým opravdu je a jak je na půdě Senátu prospěšná. Také dodala, že se nenechá rozhodit urážkami nějaké pražské kavárny a věří, že ukáže čas, kdo jak pracuje a jak je na půdě Senátu platný. 

„Věřím, že přesvědčím svou prací, tím, jaká jsem. Rozhodně se neuzavřu v těch pražských palácích a budu pořád tzv. dál v terénu, což mě umožní zůstat nohama na zemi. A to, že do nás teď kopou, je takový jejich záchvat posledního vzteku, o kterém za měsíc už nebude nikdo vědět. Mně tím ublížit nemohou, odhalují tím pouze sami sebe," dodala závěrem Hamplová.

(zak, prvnizpravy.cz, foto: fb)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?