Hašek připomněl Kubiceho zprávu a popsal válku policajtů

politika

Advokát a bývalý šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek zareagoval na dění na Slovensku pár týdnů před parlamentními volbami. Slovensko je otřeseno "válkou policajtů" a předseda nejsilnější strany SMER Robert Fico dokonce přirovnal situaci k převratu. 

Hašek připomněl Kubiceho zprávu a popsal válku policajtů
Michal Hašek
20. srpna 2023 - 09:30

„Být pamětníkem je výhodou i nevýhodou. Mnozí sledujeme, co se aktuálně děje na Slovensku, v členském státě EU a NATO a nechápavě kroutíme hlavami. Elitní policejní útvar NAKA provedl několik spektakulárních akcí - zadržení policejního exprezidenta, prohlídky SIS, NBÚ, zadržení šéfa SIS, zadržení policistů, kteří vyšetřovali část NAKY, to vše necelých 50 dnů před volbami. 

Podle průzkumů v nich může zvítězit slovenská levicová opozice… A proč jsem vzpomněl pamětníky? 


Pamatujete rok 2006? Pamatujete tzv. Kubiceho zprávu a její zrežírovaný “únik” při projednání ve Sněmovně? ČSSD tehdy mohla vyhrát volby a to se nehodilo - a tak parta policistů z elitního útvaru přišla s údajně “bombastickou” zprávou, ve skutečnosti snůškou “operativních informací” - drbů, které se neprokázaly, ale to už vlastně nebylo třeba. Vše sladěno s některými tehdejšími špičkami ODS, které se do celé akce zapojily. 

Psali jsme: 

A výsledek? Dopad na volby - ODS přeskočila ČSSD a vyhrála, poměr levice : pravice 100:100 a přetahovaná zakončená podloudným přeběhnutím několika poslanců zvolených za levici a vznik pravicové vlády… 

Samozřejmě na Slovensku je to dnes mnohem brutálnější než česká “parlamentní” cesta s cinknutou a uniklou zprávou elitní policejní složky… Jen ten základ je stejný - levice nesmí vyhrát a sestavit vládu," zakončil svůj komentář na svém facebooku Michal Hašek. 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?