Hlasatele ideologií dohání realita, říká Hamplová

politika

"Více a rychleji. Scholz volá po masových deportacích nelegálních migrantů." Tak zní titulek článku na serveru novinky.cz, který se rozhodla okomentovat senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

Hlasatele ideologií dohání realita, říká Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
25. října 2023 - 09:01

„Musíme konečně deportovat ve velkém měřítku ty, kteří nemají právo zůstat v Německu,“ prohlásil německý kancléř Olaf Scholz. 

„Musíme deportovat více a rychleji,“ řekl rovněž ve zmíněném rozhovoru Scholz, přičemž deník Bild už předtím, v průběhu minulého týdne, informoval, že kancléř nařídil svým ministrům, aby při všech mezinárodních jednáních stavěli migrační politiku do popředí.

„Pokud chcete neomezenou imigraci, musíte být zároveň dostatečně upřímní a říct, že nebudete schopni zachovat náš sociální stát, jaký nyní máme,“ vzkázal předem kritikům tvrdší protiimigrační politiky Scholz.

Na článek a především na slova německého kancléře Scholze zareagovala na svém facebookovém profilu senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

„Když jsem o tehdejším výroku, jak to zvládnou, a hlavně o jednání  Merkelové, napsala v roce 2015 blog, že Německo jedná bezohledně vůči celé EU, když rozhoduje samo o těchto otázkách, a že ti lidé tu nemají co dělat, protože do Evropy nepatří, a že multikulturní společnost je lež, neboť ti lidé nezmění své kořeny, zvyky, tradice a víru, a budou pro Evropu vždy nebezpečím, byla jsem označována málem za rasistku.


Uplynulo pár let, a je to tady. Nejen Německo, ale i Francie a další země, řeší problém, který si samy vyrobily, a ohrozily tím své vlastní občany. A padá dokonce slovo deportace, které nám, kritikům této zničující politiky ála Merkelová, téměř zakazovali jako středověké. 

Deportace ale nebude patrně ani jednoduchá, ani rychlá, a proto je tu poločas pod pojmem “solidarita”, kterou podepsal náš ministr vnitra, a která, dovedena do důsledků, by znamenala,  že část jejich migrantů by mohla být nasměrována k nám. A s nimi hořící ulice a podobná multikulturní obohacení Prahy a dalších měst.

Pravdě a realitě se zkrátka utéct nedá. Ani je zlomit. Ti lidé tu opravdu nemají co dělat. Nikdy sem neměli být vpuštěni, o to méně halasně zváni. Kritika těch, kteří chránili své hranice a své občany, nebyla na místě ani vteřinu. O aktuálně obnovených hraničních kontrolách, které tak vytýkali Orbánovi, nemluvě. 

Než tedy začneme někomu dávat přívlastky a pořádat na něho hon (sama to zažívám už tři roky), zamysleme se nad tím, zda nemohou mít náhodou v něčem, někdy i ve všem, pravdu. Ať jde o zaplavování Evropy etniky, která tu nemají co dělat, nebo o všechny souvislosti týkající se konfliktu na východě, nebo o to, co pozvolna, o to více hrozivě, vyplouvá na povrch ohledně dobrovolně povinné vakcinace, dopadech greendealu a šílenství snahy rozbít klasickou rodinu přes LGBT... 

Psali jsme:

Hustí do nás různé pravdy. Své pravdy. Své ideologie, své teorie… Jen jim nějak nefungují. Platíme a odnášíme to my všichni. Není načase začít zase používat vlastní rozum a logiku a ty ideologické diktátory poslat na propadliště nejen evropských dějin?" položila na závěr otázku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif