Podhradí je fialové, to by mohlo stačit, míní známý právník

politika

Právník Pavel Hasenkopf nechápe, jak se někdo jinak soudný může tak hloupě ptát, zda-li při nadcházející se prezidentské volbě dát hlas Babišovi na straně jedné, a nebo Pavlovi či Nerudové na straně druhé. 

Podhradí je fialové, to by mohlo stačit, míní známý právník
Pavel Hasenkopf
18. prosince 2022 - 09:01

Bývalý poradce prezidenta Václava Klause Hasenkopf se ve  svém komentáři na facebooku pustil do rozboru současné politické situace s ohledem na blížící se prezidentské volby a nastínil možný vývoj v případě vítězství jednoho ze tří největších favoritů. Podle něj má Fiala a jeho družina obsazenu vládu i obě komory Sněmovny a Nerudová i Pavel budou poslouchat na slovo. On má ohledně volby jasno: Radši tisíc Babišů, než jednoho Fialu!

Hasenkopf začal svůj příspěvek indiánským povzdechem "uf", jako by nevěřil, jak se někdo může ptát, jaký je rozdíl mezi Babišem na jedné a Nerudovou a Pavlem na straně druhé.

„Nechápu, jak se někdo jinak soudný může vůbec tak hloupě ptát. No dobře, tady je odpověď,“ napsal bývalý poradce Václava Klause.

„Fiala a jeho družina mají obsazenu Strakovku, Sněmovnu i Senát,“ začal s výčtem toho, kde může svůj vliv uplatňovat a také jej uplatňuje vládnoucí garnitura.

Pak se věnoval prezidentským kandidátům, z nichž dva z největších favoritů vůbec nevidí jako nezávislé, jak o sobě oba prohlašují. Podle jeho slov budu Nerudová i Pavel poslouchat premiéra Fialu na slovo, neboť on je ten, který je doporučil.  A dále nastínil, co by mohlo nastat v případě zvolení jednoho ze jmenovaných.


„Jejich zvolením získá Fiala Hrad a následně, během roku 2023, kdy se mění asi 10 soudců, i Ústavní soud,“ poukázal Hasenkopf na málo známé souvislosti a možnosti, jak zvýšit politický i ústavní vliv.

Podle Hasenkopfa je řešení, tedy spíše prevence před tímto scénářem, naprosto jasné. Podle jeho slov je Andrej Babiš jediný, kdo v tom může Fialovi a jeho klonům zabránit. Dále uvedl, že volit Babiše znamená odsoudit Fialu a spol. a možná je i sesadit.

„Kdyby Babiš vyhrál v prvním kole, bude to pro pětikoalici a libtardy totální šok. Tak proto,“ zdůvodnil svá slova bývalý poradce prezidenta Klause s tím, že za sebe dodává, že je lepší tisíc Babišů než jeden Fiala. 

Jeho slova pochopitelně neušla pozornosti facebookových diskutérů. Zapojil se i bývalý europoslanec a člověk, který také býval blízký bývalému prezidentovi Václavu Klausovi, Jiří Payne.

Také jsme psali:

„Je-li Fiala horší nebezpečí než Babiš, posouvá se Česká republika morálně a nevratně na Balkán,“ napsal Hasenkopfovi a také se od něj dočkal odpovědi, ve které právník poukázal na skutečnost, že spousta informací, které se vynořují okolo šéfa hnutí ANO je v rovině spekulací a že naopak Petr Fiala je tím, kdo ho neustále přesvědčuje o tom, kdo je opravdu nebezpečný. A závěrem napsal, že základem je to, aby byla moc rozdělena a ještě vyzdvihnul, že vzhledem k tomu, že už máme fialové celé podhradí, to by mohlo stačit.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: youtube)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif