Podíl na okupaci Československa 1968 převážně Ukrajinci byl značný

politika

Pětašedesátiletí a starší spoluobčané si většinou přesně pamatují, co dělali 21.srpna 1968, kdy na území Československa vtrhly vojenské jednotky armád Sovětského svazu, Polska, Maďarska, Bulharska, Německé demokratické republiky, aby tu zlikvidovaly kontrarevoluci. Jaký byl podíl Ukrajinců? Značný.

Podíl na okupaci Československa 1968 převážně Ukrajinci byl značný
V minulosti se okupace Československa 1968 v souvislosti s Ukrajinci vůbec nepřipomínala
21. srpna 2023 - 10:40

„Za to, co se stalo v srpnu  v roce 1968 v Československu, že sem vpadla vojska armád Varšanské smlouvy, aby zde potlačila údajnou kontrarevoluci,   mohou převážně  Ukrajinci,"  má jasno student politologie, který si nepřeje být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu, spolužáci za idiota a udavači za proruského švába.

  • To nemyslíte vážně. Tohle může tvrdit jen proruský šváb. Máte pro toto skandální tvrzení vůbec nějaké  důkazy?

„Ta tvrzení najdete v každé encyklopedii u hesla Leonid Brežněv, který měl nejenom v Sovětském svazu, ale v celém bloku tehdejších lidovědemokratických států asi takovou pozici, jakou má nyní v Rusku ruský prezident  Vladimír Putin. Nu a protože Putin  v této době okupuje Ukrajinu, tak Československo v roce 1968 okupoval Brežněv, který jen tak bokem se narodil na Ukrajině.  Takže,  když Rusko je podle českých vládních politiků Putin, který vpadl na Ukrajinu, tak i Sovětský svaz, jehož armáda po srpnu 1968 tady z těch ostatních okupujících armád jediná zůstala, musí být ztělesněný  Brežněvem. Ale to není všechno. Takzvaný zvací dopis, který napsala v roce 1968 pětice komunistických funkcionářů, byl předán na záchodě Petru Šelestovi, který nebyl nikdo jiný než ukrajinský šéf tamější komunistické strany. Dokonce česká Wikipedie, než to někdo smaže, o něm píše, že  Šelest patřil k hlavním iniciátorům invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968, kdy osobně převzal od Vasila Biľaka takzvaný zvací dopis. Co chcete vědět více o podílu Ukrajinců na okupaci 1968 ?"

  • Manipulujete se slovy a vytrhnete z dějin jen  jednoho nebo dva  sovětské panáky, abyste házel špínu na Ukrajinu, která v současné době bojuje i za naší  demokracii na východě Evropy na svém území proti Putinovi.


Do ČSSR vpadlo 21.srpna až 750 tisíc vojáků

„Sama jste to potvrdila. Ukrajinci podle vás bojují za demokracii proti Putinovi a my jsme po srpnu 1968 tady v Československu trpěli zásluhou pošťáka se zvacími dopisy Ukrajince Šelesta pod Brežněvem, který byl místem narození také Ukrajincem. A to není všechno.  Brežněv k té okupaci dal pokyn, ale desetitisíce dalších Ukrajinců vojáků a důstojníků sem vpadli nejdříve na tancích a pak se tady usadili v sovětských posádkách v Milovicích, v Mimoni, v Olomouci a na dalších místech  i s rodinami. Chcete důkazy? Třeba otec současného starosty Kyjeva byl okupantem v Mimoni a jeho děti tady byly  s ním. To, že většina  ostatních vojáků a důstojníků byla  z Ukrajiny napadne i mladé lidi, kteří na vojně nebyli. Ty  jednotky, které sem vpadly v roce 1968, byly asi hlavně  z posádek  umístěných co nejbliže u hranic s Československem a to  byly útvary  na Ukrajině a tudíž s velkou účastí Ukrajinců."

  • Jenže to se stalo  v minulém století. To byla jiná doba. V Evropě panovala studená válka a svět byl rozdělený na ten západní, demokratický a na ten východní, komunistický. Nemůžete teď  srovnávat tehdejší Ukrajince, které tehdy nahnali obsadit nás ubožáky v Československu s těmi současnými, kteří trpí pod působením agresivního Putina. 

„S vámi se těžko diskutuje, zvláště když máte skoro v den  výročí srpna 1968 na klopě saka stále ukrajinskou vlaječku. Co kdybyste tak vzpomenula zásluhy Ukrajinců a hlavně soudruhů Šelesta a Brežněva na okupaci Československa,  při které zemřely desítky našich spoluobčanů a tisíce dalších spoluobčanů v nejlepších letech po okupaci emigrovaly do zahraničí  21. srpna před Národní muzeum pod pravděpodobně ukrajinskými vojáky rozstřílené  sloupy historické budovy? A tam vzdejte poctu ukrajinské vlajce, která je tam  stále vyvěšena v portálu muzea."






Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif