Šílený amatérismus, hodnotí práci ministerstva vnitra Šlachta

politika

Předseda Přísahy Robert Šlachta se obul do ministra Víta Rakušana, že o nárůstu nebo poklesu například drobných krádeží a zpronevěr, méně závažných fyzických útoků či vyhrožování nemáme v jednotlivých krajích ani tušení.

Šílený amatérismus, hodnotí práci ministerstva vnitra Šlachta
Robert Šlachta (Přísaha)
10. dubna 2024 - 06:30

„Únor 2022. Už tehdy jsem říkal, že vnitro musí začít setsakramentsky dobře kontrolovat kdo, jak a kdy na naše území z Ukrajiny přichází a hlavně, co tady dělá.

Místo toho, aby Rakušan a jeho ministerstvo detailně sbírali, zkoumali a vyhodnocovali veškeré statistické údaje, včetně drobné kriminality, tak dělají, víte co?

No přece to, co vždycky. Nic.

Máme sice statistiku trestných činů, ale o mnohem početnějších přestupcích se z ministerstva nedozvíme nic. Prostě nejsou data, protože naposledy se tyhle přestupky vykazovaly v roce 2021! Takže jsou to data za rok 2020 a pak nic. To jsou ale už téměř čtyři roky!



Co to tedy znamená? Že o nárůstu nebo poklesu například drobných krádeží a zpronevěr, méně závažných fyzických útoků či vyhrožování nebo rušení nočního klidu nemáme v jednotlivých krajích ani tušení. Šílený amatérismus," zhodotil přístup ministerstva vnitra předseda Přísahy Robert Šlachta.

(jk, prvnizpravy.cz, foto: prísaha)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif