Žerty stranou aneb víme, proč nebyla ruská tenistka vpuštěna do Česka?

politika

Občas zaznějí v médiích od známých osobností při besedách s novináři žertovné příběhy, vzpomínky, humor, vtipy i kruté žerty, které glosují a komentují aktuální dění. Tentokrát žerty jsou z prostředí sportovního, ale hodně politikou nasátého.

Žerty stranou aneb víme, proč nebyla ruská tenistka vpuštěna do Česka?
Nevyšla dneska nějaká psina
31. července 2023 - 09:20

Na vysvětlenou ... Velmi aktivní  bývalý hokejový brankář a neúspěšný podnikatel   Dominik Hašek, který, i když nemalou část životních  finančních příjmů  získal za svého  působení právě v ruských hokejových klubových týmech, přišel na to, že každý ruský sportovec svým vystoupením v zahraničí vlastně  dělá propagaci agresivnímu Rusku. Jeho úvahy zhmotnili  před časem ministři tuzemské českoukrajinské  vlády  v nařízení, že nikdo z ruských sportovců se nesmí na území Česka zúčastnit jakékoliv sportovní akce a jak se ukazuje, ani pod neutrálním označením země původu.

Poprvé se tak nařízení uplatnilo  koncem července 2023 před pražským turnajem žen v tenisu, kdy cizinecká policie nevpustila do Česka na letišti v Praze jednu ve zprávě vydané policií nejmenovanou ruskou hráčku. Ta pak opustila Česko.



Že si Češi  dovedou dělat legraci úplně ze všeho včetně tohoto zásahu silových orgánů na letišti a při uplatňování  pro mnohé čtenáře nepochopitelného vládního opatření, dokazuje následující vtip, který se vesele sdílí na sociáních sítích.

"Ministr vnitra zásadně nesouhlasí s některými  politiky, kteří tvrdí, že česká vláda uplatňuje kolektivní vinu vůči občanům jiných zemí. Zároveň nesouhlasí ani s názory proruských švábů, že v Česku v současné době jsou uplatňovány metody  z  tak zvané druhé republiky 1938-39, kdy byli vylučováni z veřejného života především Židé. V případě ruské tenistky tomu tak nebylo. Cizinecká policie dostala hlášení, že se sem ruská tenistka pokusí přivést rakety, což se také  při její kontrole na letišti potvrdilo a proto byla Ruska nevpuštěna na území České republiky."


Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu? Více na facebookovém profilu webu Prvnizpravy.cz   zde ...



   (ps pro Prvnizpravy.cz, foto: ps)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?