Zpověď muže, který učil střílet masového vraha

politika

Zpověď muže, který učil střílet masového vraha z Filosofické fakulty Univerzity Karlovy. Soustředil se jen na práci s puškou, popisuje instruktor, u kterého se před děsivými událostmi učil pachatel střílet.

Zpověď muže, který učil střílet masového vraha
Střelec z Filosofické fakulty UK
25. prosince 2023 - 06:30

Dva dny po tragédii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze se ozývají další lidé, kteří se před hroznou událostí s Davidem K., jenž později vraždil, setkali nebo znali. Instruktora, u kterého se před děsivými událostmi učil pachatel střílet, vyzpovídala CNN Prima News. Martin Sobotka vypověděl to, co uvádějí všichni. David nijak nevybočoval, byl klidný, ale v něčem se podle instruktorových slov zdál jiný než ostatní.

„Když jsem viděl v televizi jeho fotku, hned jsem si ho vybavil, díval jsem se do diáře, bylo to někdy v listopadu. Přivezl si veškerou svou výbavu, šlo mu čistě o to naučit se s puškou pracovat,“ řekl pro CNN Prima News Martin Sobotka ze společnosti CZ Protect. Je jisté, že záměrem Davida bylo, aby s puškou uměl co nejlépe zacházet a jeho útok byl tak co nejstrašnější.



„Ani při jediné chvilce se nevychyloval z normálu, vzpomínám si, že byl velmi tichý," prohlásil jednatel společnosti, která pro veřejnost nabízí kurzy střelby, ale angažuje se například také v ochraně osob. 

„Moc nemluvil, vyjadřoval se velmi kultivovaně. Měl velice kvalitní vybavení. Bylo vidět, že ho střelectví zajímá. Jako firmu nás pořád uháněl, že už by chtěl kurz absolvovat,“ doplnil instruktor s tím, že se střelec o nic jiného než o dokonalé ovládání zbraně nezajímal.

Psali jsme:

„Je to obrovská tragédie,“ uvedl Sobotka s tím, že pro celé Česko je to nyní těžká situace.

„Jako firma teď zvažujeme, zda pro budoucnost nezavedeme nějaký speciální výběr pro přijímání svých klientů,“ řekl dále k tragédii Sobotka. V současnosti to žádný z českých zákonů nepožaduje. David K. měl navíc platný zbrojní průkaz.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: repro: youtube)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 67%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif