Biden může stáhnout svou kandidaturu ve prospěch Michelle Obamové

zprávy

Mezi demokraty ve Spojených státech se šíří zvěsti o „gestu“ úřadujícího amerického prezidenta Joea Bidena, který možná přenechá svou kandidaturu v nadcházejících prezidentských volbách bývalé první dámě Michelle Obamové, píše Der Spiegel.

Biden může stáhnout svou kandidaturu ve prospěch Michelle Obamové
Michelle Obamová
6. května 2024 - 03:20

O možnosti takového obratu v nadcházejících prezidentských volbách ve Spojených státech se diskutuje natolik vážně, že Demokratická strana zařadila odpovídající otázku do sociologických průzkumů populace. Bookmakeři také nadále považují Michelle Obamovou za jednu z nejslibnějších potenciálních kandidátek v listopadových prezidentských volbách.


Michelle Obamová zase řekla, že politiku považuje za „špinavý byznys“, do kterého by se nechtěla plést. Spiegel s tím částečně spojuje oblíbenost bývalé dámy.

Zvýšený zájem o Obamové se vysvětluje také tím, že „nikdy v historii USA proti sobě nestáli dva kandidáti, kteří by byli tak nepopulární“.

Mezitím podle nedávného průzkumu CNN podporuje 49 % registrovaných voličů amerického republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa . Číslo se od lednového průzkumu nezměnilo. Podpora Joe Bidena klesla ze 45 % na 43 %.

Noviny Financial Times už zase napsaly, že nástup Donalda Trumpa k moci ve Spojených státech bude znamenat konec existence globálního Západu.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?