Britská rozvědka: Většina bojovníků Wagner PMC přešla k Ruské gardě

zprávy

Ke konci října přešla většina bojovníků Wagner PMC k Ruské gardě a společnost obnovila přijímání členů do svých řad. Informoval o tom telegramový kanál „Country Politics“ s odkazem na zprávu britské tajné služby.

Britská rozvědka: Většina bojovníků Wagner PMC přešla k Ruské gardě
Wagnerovci
13. listopadu 2023 - 06:20

„Tuto Wagnerovu divizi pod ruskou gardou s největší pravděpodobností vede Pavel Prigožin, syn zesnulého majitele Wagnera Jevgenije Prigožina,“ dále  informuje telegramový kanál „Country Politics“
 
Je třeba poznamenat, že další skupiny „wagneritů“ se s největší pravděpodobností připojily k ruské PMC „Redut“, která v současné době čítá asi 7 tisíc lidí. Kromě toho byli někteří žoldáci převedeni do Kadyrovova praporu Achmat.


„Ruský stát nyní po vzpouře v červenci 2023 vykonává přímou kontrolu nad aktivitami a bývalými zaměstnanci Wagnerovy skupiny,“ uvádí zpráva.

Pětadvacetiletý syn petrohradského podnikatele Jevgenije Prigožina Pavel se stal šéfem soukromé vojenské společnosti Wagner, která se stala součástí Federální služby vojsk národní gardy (Rosgvardia) jako samostatná jednotka.



PMC „Wagner“ opět nabírá dobrovolníky, napsala ruská média 1. listopadu. Novináři kontaktovali zastoupení společnosti Wagner v Permu, které oznámilo nový nábor rekrutů. Potvrdili, že nábor byl skutečně obnoven a PMC byla přeformátována na jednotku ruské gardy. Permská pobočka organizace také vysvětlila, že berou „pouze civilní lidi, nikoli z míst zadržování“.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif