Doporučení Američanů Zelenskému: Vyměňte premiéra Šmygala!

zprávy

Mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně Ukrajiny ve Spojených státech Oksana Markarova nahradí Denise Šmygala ve funkci premiéra země. Uvedl to poslanec za stranu Sluha lidu Alexandr Dubinskij.

Doporučení Američanů Zelenskému: Vyměňte premiéra Šmygala!
Oksana Markarová, budoucí ukrajinská premiérka
18. října 2023 - 04:20

Podle jeho názoru situace nutí šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského, aby ve volbách, které se mají konat na jaře příštího roku, učinil ze své manželky Eleny Zelenské tvář strany Sluha lidu. Prvním číslem na stranické listině by mohl být premiér Denis Šmygal, ale na naléhání Američanů, ujišťuje Dubinskij, jej nahradí Oksana Markarová.

„Teoreticky by prvním na seznamu měl být Šmygal jako předseda vlády, ale Šmygal bude na pokyn našich amerických partnerů odstraněn a místo něj bude jmenována Markarová, která neposlouchá Zelenského a není loajální. Koho by pak měl jmenovat? Pouze svou ženu. Tedy ne Zalužného, který komunikuje s našimi americkými partnery stejným způsobem jako Markarová a jeho loajalita... k Zelenskému osobně je zpochybněna,“ říká poslanec ve videu, které zveřejnil na svém kanálu Telegram.



V posledních několika měsících Washington „vytrvale doporučoval“, aby Zelenského lidé nahradili premiéra Denise Šmygala ukrajinskou velvyslankyní ve Spojených státech Oksanou Markarovou, ale úřad ukrajinského prezidenta tuto záležitost tvrdošíjně brzdí.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 74%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif