Joe Biden spadnul na pódium během vojenského obřadu

zprávy

<< VIDEO >> Po promoci studentů letecké akademie v Coloradu zakopl americký prezident Joe Biden o černou tašku.

Joe Biden spadnul na pódium během vojenského obřadu
Joe Biden na zemi
30. listopadu 1999 - 00:00

Americký prezident Joe Biden (80) se má podle Bílého domu po pádu během vojenské ceremonie ve čtvrtek 1. června v Colorado Springs na západě Spojených států „dobře". Prezident, který právě předal diplomy studentům letecké akademie v Coloradu, spadl dopředu, dopadl na kolena a na ruce, poté co zřejmě zakopl o černou tašku.

„Je v pořádku. Když si potřásal rukou, na pódiu zakopnul o pytel s pískem,“ uvedl na Twitteru jeho ředitel komunikace Ben LaBolt.

Joe Biden, jehož věk a fyzická podoba jsou neustálým předmětem útoků některých jeho politických odpůrců, pak vstal s pomocí vojáka po boku a jeho bodyguardů. Je vidět, jak ukazuje na pytel písku, viditelně používaný k zátěži zařízení na scéně, jako by chtěl vysvětlit důvod svého pádu. Prezident, kandidát pro volby v roce 2024 proti zejména republikánovi Donaldu Trumpovi, se konce ceremonie zúčastnil, nezdá se, že by byl pádem ovlivněn. Poté odletěl letadlem zpět do Washingtonu a vyšplhal po schodech, aby nastoupil, aniž by se zastavil, aby odpověděl na místě přítomným novinářům.

V červnu 2022 už vzbudil rozruch obraz demokrata padajícího během jízdy na kole. Joe Biden opět vstal a neutrpěl žádné zvláštní fyzické následky. Poslední únorová zdravotní kontrola demokrata zjistila, že je v dobrém zdravotním stavu. Podle průzkumů se ale většina Američanů domnívá, že je příliš starý na to, aby se ucházel o druhé funkční období.



(rp,prvnizpravy.cz,lefigaro,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 68%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif