Jsou lidé připraveni na konec války?

zprávy

V posledních dnech byla média plná přiznání, že Velká vlastenecká ofenzíva na Ukrajině neprobíhá tak dobře, píše se v článku na německém webu Pi-News.

Jsou lidé připraveni na konec války?
Neměj obavu, nějak to dopadne
20. srpna 2023 - 04:20

A  že ve spřátelené zemi je nekontrolovatelná korupce a že mírová dohoda výměnou za členství v NATO nebo bezpečnostní záruka je možná. Ukrajina by pak měla velikost jižní části Litevského velkovévodství plus přidaná Oděsa, jak tomu bylo v 17. století.

Zbořil: Na pořadu dne bude dělení Ukrajiny?

Pohled na dva předimenzované státy, které oba krvácejí, je zajímavý pro menší sousedy od Finska po Kazachstán. Tento scénář však bude úspěšný pouze tehdy, budou-li obě strany pevné. Zdá se ale, že na Ukrajině ubývá vojáků. Nespoléhám na zfalšované statistiky, ale na vyprávění ukrajinského brance. Nebyl to Rus, ani Rumun, ani Maďar, ani Cikán, ale skutečný Ukrajinec, který ještě žil a který byl schovaný v cizině.

Pokud by ruský postup na Kyjev skutečně uspěl, vypadal by Biden a „petrolejáři“ dost hloupě. O Rheinmetallu z Düsseldorfu ani nemluvě. Někdy je možná dobré přestat, než to začne být trapné.

Pokud se chcete do věci ponořit trochu hlouběji: Ceny velkých kótovaných zbrojařů kromě BAE a Boeingu od přelomu roku téměř všechny klesají. Zdá se, že ti velcí už nevěří v dlouhou válku.

Jak to bude dál, záleží na válce, měli bychom se zdržet víry v zázraky.

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?