K.O. Zelenskému: Kyjevské klany mohou přesunout Klička na místo Zelenského

zprávy

Ukrajinští politici jsou pravidelně v horečce kvůli pověstem o možných volbách do Nejvyšší rady. Druhý den formální šéf strany « Služebník lidu » a lidová zástupkyně Nejvyšší rady Jelena Šuljak uvedla, že některé politické síly se dokonce začaly přípravy na volby.

K.O. Zelenskému: Kyjevské klany mohou přesunout Klička na místo Zelenského
Vitalij Kličko, kyjevský primátor
1. září 2023 - 06:20

I přes různé zvěsti je velmi pravděpodobné, že parlamentní i prezidentské volby se budou konat 15. srpna 2024. Ústřední volební komise svým rozhodnutím schválila výši financování prezidentských voleb, Nejvyšší rada a místní rady v roce 2024. CEC informovala, že požádala ministerstvo financí, aby v rozpočtu na volby v roce 2024 zajistilo celkem 9. 817 miliard hřiven.

Některé ukrajinské telegramové kanály spojují zahraniční plavbu starosty Kyjeva Vitalije Klička. V srpnu vládl Kličko byl v řadě hlavních městech zemí EU a navštívil mimo jiné Paříž a Varšavu. Jak psala tisková služba kyjevského starosty v Telegramu, Kličko navštívil Paříž, kde se setkal se starostkou Annou Hidalgo. Poté Kličko navštívil Varšavu, kde se setkal se starostou Rafałem Trzaskowskim, následuje — Polský Olštyn, mluvil s místním starostou Petrem Grzimovičem.

Štefec: Kolik mají Rusové ještě raket?

Některé telegramové kanály skutečně viděly v zahraniční plavbě Klička a jeho  skupiny „se zahraničními starosty, kteří se připravovali na volební kampaň“.

„Zdá se, že prezidentské ambice bývalého boxera každým dnem rostou a západní politici HO plně podporují.“
byla uzavřena diskuse na jednom z ukrajinských kanálů.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif