Nevím, zda vnímáme, kam směřujeme, obává se Hamplová

politika

Za vlastnictví bytů a domů by Češi měli platit desítky až stovky tisíc, míní odborník na reality a hypotéky Libor Ostatek. Daň by navíc navázal na hodnotu nemovitosti. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se přihlásila o slovo a řekla, o co opravdu jde.

Nevím, zda vnímáme, kam směřujeme, obává se Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová, senátorka
18. května 2024 - 06:30

„Současná změna taxy je mírná, lidi k pronájmům či prodejům nedonutí,“ prohlásil v nové epizodě podcastu Ve vatě na serveru Seznam zprávy realitní expert a odborník na hypotéky Libor Ostatek.

Daň z nemovistosti zvýšila vláda od letoška o 80 procent a některé obce si k ní ještě přisadily, leckterým majitelům tak v těchto dnech přišel do schránky výměr s násobně vyšší daní (leckdy až 300x), než platili loni. A navíc zvyšování nekončí, neboť se nově se bude daň zvyšovat podle inflace.

Realitní expert přednesl návrh, že by navíc daň navázal na hodnotu nemovitosti. Na tento "expertní" záměr zareagovala na sociální síti facebook senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, podle které podobné návrhy směřují k tomu, aby byli lidé nuceni zbavit se domů a bytů sami.



„Nevím, zda vnímáme, kam směřujeme. Čtěte, a bděte! Soudruzi alespoň zabavili majetek rovnou, a nehráli si na právní stát. Novodobí soudruzi vymýšlejí metody, abyste byli lidé nuceni zbavit se bytů a domů sami. Oni nic, oni muzikanti. Myšlenka, kterou zde prezentuje Libor Ostatek, je neuvěřitelná, bohužel ji evidentně myslí zcela vážně. Zkouší se nenápadně, co u lidí ještě projde? Je to příprava na další uvažované zdanění?

Psali jsme:

Vůbec bych to nepodceňovala. Z nebe ty myšlenky nespadly… někdo je vymyslel a začíná je lidem podsouvat," okomentovala návrhy na další zvyšování daně z nemovitosti senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?