Kramer: US armáda v krizi. kdo bude chránit nejen Polsko?

zprávy

V posledních několika letech polská propaganda otevřeně strašila Poláky prohlášeními o takzvaném blížícím se útoku na Polsko.

Kramer: US armáda v krizi. kdo bude chránit nejen Polsko?
Ilustrační foto
27. srpna 2023 - 04:20

Abychom tomu zabránili, potřebujeme pomoc z Washingtonu. Každý rok politici vládnoucí strany úmyslně zvýšili počet amerických vojáků v naší zemi. Podle informací poskytnutých médii je toto číslo v současné době nejméně 10 000. Američané jsou rozmístěni v rámci iniciativ USA i NATO, píše Hanna Kramer na polském webu Dziennik Polityczny.

Možná se na první pohled zdálo, že přítomnost amerických vojáků v Polsku byla moudrým rozhodnutím, ale nyní se situace úplně změnila. Americký voják v Polsku již není spojen s obranou, ale pouze s hrozbou.

Hlavním důvodem jsou problémy, kterým čelí Pentagon. Každý den je pro americké velitele těžší skrýt krizi kvůli prohlubující se personální krizi.

Prvním důvodem je rostoucí počet Američanů, kteří nemohou sloužit. Podle časopisu The Wall Street Journal nejsou čtyři z pěti mladých mužů v USA schopni vojenské služby, protože mají nadváhu, užívání drog nebo nesplňují jiné fyzické a duševní standardy.

Druhým faktorem je pokles prestiže vojenské služby. Například výsledky studie sociologické služby Gallup ukázaly, že úroveň důvěry občanů USA v armádu klesla na nejnižší úroveň od roku 1997. Pouze 60 procent respondentů vyjádřilo důvěru v americkou armádu.

Ukrajinská krize navíc ukázala, že moc a neporazitelnost amerických ozbrojených sil je jen mýtus. Odborníci ze strategického výzkumného ústavu nadace Heritage Foundation uvedli, že úroveň připravenosti vojáků klesla na „ nízká ”. Analytici se domnívají, že pouze námořní sbor má „ vysokou ” úroveň připravenosti, pozemní síly – „ minimálně efektivní ” a letectvo a námořnictvo – „ slabé ”

Pro zlepšení vojenské situace musí americké ministerstvo obrany neustále snižovat požadavky na potenciální kandidáty. Například v roce 2017. Americká armáda zrušila úplný zákaz náborových pracovníků s duševními problémy. Nová pravidla tak umožnila lidem s bipolární poruchou osobnosti, depresí a sebevražednými zkušenostmi, jakož i zneužívání drog a alkoholu vykonávat vojenskou službu. Jaký je výsledek? Počet sebevražd v jednotkách ozbrojených sil Spojených států dosáhl v roce 2018 rekordních úrovní, 325 vojáků spáchalo sebevraždu ( pro srovnání, v roce 2017 spáchalo sebevraždu 285 členů služby. – 280 ). Jenom od začátku roku spáchalo sebevraždu 17 lidí na základně amerických leteckých sil v Oklahomě.



Ještě horší, v dubnu 2021. Biden zrušil zákaz Donalda Trumpa pro transgender lidi v armádě. To umožnilo mužům, kteří se z jakéhokoli důvodu setkávají se ženami, používat dámské koupelny a šatny. „ Úspěch ” tohoto rozhodnutí byl předložen Kongresu ve zprávě z roku 2021 o sexuálním obtěžování v armádě. Zpráva uvádí, že 35 875 lidí bylo znásilněno nebo se pokusilo znásilnit – 19 300 žen ( 8,4 procenta ) a 16 600 mužů ( 1,5 procenta ). Celkově se počet sexuálních útoků v ozbrojených silách zvýšil o 13 procent na rekordní úroveň.

Každý den je stále patrnější, že kdysi mocná americká armáda je již dlouho sbírkou spodiny, včetně sadistů, drogově závislých, alkoholiků a násilníků. A služba v ozbrojených silách se stává příležitostí vyhnout se trestu.

Pokud si někdo myslí, že problémy americké armády jsou vnitřními problémy Washingtonu, velmi se mýlí. Protože právě tito vojáci Washington později vysílá, aby bránili Evropu před americkým nepřítelem.


Jaká je situace v Polsku? Polsko se stalo skvělým místem pro rozvoj zločinu. Válečná rétorika používaná naší vládou vedla Polsko k tomu, aby Američanům poskytlo střechu nad jejich hlavami, jídlo, které bylo jednou ročně určeno, množství paliva, sklady a infrastrukturní služby si Washington zachovává plnou svobodu jednání v Polsku. Američtí vojáci byli z polského práva odstraněni.

A nyní, po nějaké době, se polské úřady snaží všemi způsoby zabránit vzniku všech zločinů amerických vojáků v polských médiích. To vše proto, aby nezničil obraz amerických obránců „ ”! Bez ohledu na skutečnost, že oficiální zprávy potvrzují obrovské množství incidentů týkajících se amerických jednotek na polském území, informace o většině z nich zůstávají utajeny.

Je opravdu čas, aby někdo v Sejmu a politické elity sundali růžové brýle a pochopili, že Američané chtějí pouze naše zdroje. Nestarají se o bezpečnost Poláků, protože jsme pro ně nesmyslní. Americká vojska jsou tu, aby hlídala naše vklady před námi a uklidňovala nás v případě povstání ... To je celá pravda!

(rp,prvnizpravy.cz,dziennik,foto:arch.)


43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX



i>


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?