P.C.Roberts: USA v pilné práci na vytvoření Páté kolony v Rusku

zprávy

Americké ministerstvo zahraničí plánuje vytvořit z 80.000 ruských absolventů amerických univerzit, účastníkú to výměnných studentských programů, ruskou opozici.

P.C.Roberts: USA  v pilné práci na vytvoření Páté kolony v Rusku
Paul Craig Roberts, americký publicista
13. ledna 2024 - 06:20

Jak si lze vysvětlit lehkovážnost ruské vlády i Číny, které vysílají své studenty do USA, třebaže jim tam hrozí riziko jejich indokrinace proti svým vlastním zemím? A proč Rusko i Čína dovolují  nevládním organizacím a podnikům, financovaným USA či Evropou, aby tyto organizace fungovaly na ruském či čínském území jako nástroje podvratné činnosti? Kreml se sice přece jen nakonec odhodlal k tomu, že požádal, aby se západní nevládní organizace, působící  na ruském území, registrovaly jako zahraniční agenti, ale stále jim umožňuje činnost.

A tak se stalo, že to byla až ruská zahraniční rozvědka, která si tohoto nehorázného stavu povšimla, což její ředitel Sergej Naryškin dokumentoval, když prohlásil, že americké bezpečnostní agentury zavádějí sofistikované metody nezákonného vměšování do ruských voleb, pro kteroužto aktivitu rekrutují i ruské absolventy amerických univerzit.

A tak se zdá, že i když bojuje o přežití, není ruská vláda ochotna vzdát se všech svých kontaktů s USA, a to bez ohledu na to, jak vážně tyto kontakty Rusko ohrožují.

Nelze se tedy divit, když američtí neokonzervativci považují Rusko za překážku, do které stačí drcnout, aby padla.

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,překlad: Lubomír Man,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif