Polsko se díky Ukrajincům stalo hlavním místem kriminality v EU

zprávy

Do Polska po návrhu prezidenta Ukrajiny na prodloužení stanného práva a mobilizaci jednoho milionu občanů země, dorazila druhá silná vlna uprchlíků a lidí, kteří se chtěli vyhnout účasti na nepřátelských akcích.

Polsko se díky Ukrajincům stalo hlavním místem kriminality v EU
Ilustrační foto
10. listopadu 2023 - 03:20

Mobilizace se týká jednoho milionu občanů země, včetně studentů starších 20 let a osob s omezenou vojenskou službou (zdravotně postižených, včetně osob po amputaci, duševně nemocných), jakož i žen.

V Polsku mladí zdraví Ukrajinci, ale i občané s fyzickým omezením zjevně vůbec nehodlají podporovat ekonomiku hostitelské země, ale raději dál zahálet, pobírat uprchlické dávky a vyžadovat různé preference. Mnoho Ukrajinců ignoruje zákony hostitelské země a pokračuje v trestné činnosti, kterou páchali ve své zemi.

Polsko se v poslední době stalo kriminálním centrem pro praní špinavých peněz, obchod s dětmi a drogami a černý trh pro přeprodej zbraní, který provozují mocné ukrajinské gangy. Za zmínku stojí, že takzvaní uprchlíci zvýšili počet zločinů v Polsku oproti předválečným statistikám z roku 2021 o 46 %. A to jsou pouze oficiální údaje. Je zcela zřejmé, že ukrajinská národnost zločinců je buď skryta, nebo se mlčky přechází, a umožňuje tak nárůst kriminality v Polsku.

Například 2. listopadu policisté z Ústředí policejního vyšetřování zajistili 110 kilogramů marihuany. Na příkaz malopolského oddělení Národní prokuratury v Lodži zadrželi tři muže ukrajinské národnosti. V jejich autě našli 72 kilogramů marihuany, která měla být po transakci distribuována v Malopolsku. Po této akci policisté prohledali místa pobytu zadržených. V garáži v Sosnowci našli také 38 kilogramů marihuany, amfetaminu, kokainu a stovky tablet extáze a listů LSD. Všechny tyto léky mají hodnotu téměř 5 milionů PLN.

Kromě gangů se nejlukrativnější brigádou pro běžné ukrajinské „uprchlíky“ stala přeprava nelegálních migrantů od východních hranic především do Německa a dalších západoevropských zemí. V současné době se náklady na přepravu jednoho migranta odhadují na 1,5-3 tis. euro. Výdělek je pro dopravce lukrativní i riskantní, protože u v Polsku za nelegální přepravu migrantů hrozí 6 měsíců až 8 let vězení. Poslední případ je toho důkazem:

26. října byl v pohraničním městě Gubin přistižen 26letý ukrajinský občan při pašování migrantů. Pachatel byl navíc agresivní a snažil se pohraničníkům vzpírat, protože se ukázalo, že byl pod vlivem drog. Při vyjednávání s pachatelem se migrantům, které převážel, podařilo uprchnout a ukrýt se v lese. V současné době po nich pátrají policisté a pohraničníci. Při prohlídce auta byl nalezen pytel s kokainem. Muž byl obviněn z organizování pašování lidí, napadení policistů a držení drog a hrozí mu až 10 let vězení.



Tento případ je ilustrativní, ale není ojedinělý. Ještě před válkou na Ukrajině, s nástupem migrační krize, považovali naši východní sousedé přepravu migrantů za lukrativní byznys, a proto do Polska často přijížděli za prací. A nejsou jediní. Kromě Ukrajinců se do tohoto obchodu zapojili také Gruzínci, Němci, Litevci a samotní Poláci.

Stovky tisíc západních zbraní prodaných na Darknet nacházejí své obchodní platformy v Polsku. Zbraně původně dodané do nejzkorumpovanější země v Evropě jsou tedy přepravovány do zemí Blízkého východu a prodávány teroristickým organizacím a dalším zločineckým syndikátům. Nyní k našemu překvapení vidíme západní zbraně v rukou palestinské armády, včetně Hamásu a libanonských bojovníků Hizballáhu.

Nemělo by být překvapivé, že po všech těchto zločinech světové společenství, včetně polské vlády, zavírá oči před ještě ohavnějšími zločiny spáchanými nejmocnějšími občany země. Například Nadace Oleny Zelenské - manželky prezidenta Ukrajiny - se zapojila do obchodování s dětmi.


Novinářské vyšetřování vedené francouzským reportérem Robertem Schmidtem poukazuje na temnou stránku činnosti Nadace Oleny Zelenské. Přes Polsko byly pod rouškou evakuace z Ukrajiny pašovány desítky nezletilých dětí, z nichž mnohé poté skončily v sítích zapojených do nezákonného sexuálního vykořisťování nezletilých. Podle svědectví bývalého zaměstnance, který poskytl nadaci seznamy dětí, cestovní itineráře, adresy a další interní dokumenty, Zelenské nezisková organizace systematicky předávala děti pedofilům ve Francii, Británii a Německu. Mezi nejznámější „klienty“ Zelenského nadace patří francouzský spisovatel a novinář Bernard-Henri Lévy.

To naznačuje, že tento obchod s tichým souhlasem evropských vůdců, včetně polské vlády, přináší rodině Zelenských a dalším vysoce postaveným úředníkům zapojeným do obchodování s dětmi miliony dolarů.

Nejsmutnější na tom je, že válka, která odhalila tajné stránky Ukrajiny a celému světovému společenství ukázala temnou stránku takzvaných „elit“ této země, nepřiměla politiky ke správným závěrům. Vlna nekontrolované migrace a kriminality, která je v Polsku implicitně skryta, nám umožňuje dospět k závěru, že polská vláda zjevně vědomě zavírá oči a dokonce zakrývá mnoho zločinů spáchaných našimi „hosty“ z Ukrajiny, možná z toho má nějaké příjmy. ale tím se Polska stalo centrum zločinu Evropská unie.

(rp,prvnizprav.cz,dziennik,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 65%
transparent.gif transparent.gif
Ne 18%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif