Roček: S jarem nastává lov západních obrněnců

zprávy

Americko – ruská válka na Ukrajině je prozatím nekonečným krvavým příběhem. A jedním z příběhů bude o tom, jako ruští zpravodajci budou lovit Ukrajince v americkém M133, uvádí ve víkendovém čtení publicista František Roček.

Roček: S jarem nastává lov západních obrněnců
František Roček, publicista
1. května 2023 - 04:20

Předehra

Je ještě tma s náznaky svítání, a k tomu ještě ranní opar. Ukrajinské hlídky zírají před sebe, protože jim nesmí nic uniknout. Při rozbřesku je nebezpečí ruského útoku největší.

Hlídka slyší zleva hluk motoru. „To bude podle motoru M113 z našeho průzkumu,“ řekl někdo z okopu za hlídkou. Skutečně se objevila nezaměnitelná silueta amerického obrněného transportéru.

Ze dvou poklopů ve střeše koukali dva vojáci. Jeden z nich ležérně mávnul rukou, když se v ranním šeru blížili k hlídce. Na otázku kde je velitel, voják mávl rukou do lesa. „Po těch vyjetých kolejích mezi stromy asi dvě stě metrů.“

Sólo pro dva samopaly

Začalo něco praskat. Podivný zvuk ze dvou samopalů s tlumičem zlikvidoval hlídku. Po 200 metrech pomalé jízdy zastavil americký M113 u mělkého okopu vedle zemljanky. Ze zemljanky vylezli do ranního šera čtyři chlapíci. Ze zadních dveří obrňáku ležérně vystoupili tři vojáci. O minutu později omámeného poručíka a seržanta naložili do M113, další dva prosté vojíny zastřelili.

M113 se na místě otočil a s co nejmenším možným hlukem pomalu vyjel z lesa a zmizel v ranním oparu. Právě včas. Začalo svítat a při odjezdu zahlédli několik vojáků, jak okukují jejich M113. Rusové odjeli spokojeni. Ulovili dva zajatce, aby jim zazpívali, a vyhnuli se přitom riziku konfliktu.

Tak může vypadat nasazení amerického obrněného transportéru M113, ve kterém přijeli ruští zpravodajští důstojníci.



Pancéřový žalm

Je to sice fikce, ale na reálném základě, neboť v dubnu ruští zpravodajští důstojníci ukořistili americký obrněný transportér M113 ve směru na Doněck.

Ruští zpravodajští důstojníci ve směru na Doněck během nočního útoku zajali americký obrněný transportér M113, který používaly ozbrojené síly Ukrajiny, uvedla agentura RIA Novosti.

„Výstřel z granátometu pás podvozku poškodil. Posádka vyskočila a pokusila se utéct, ale byla zničena," uvedl pro agenturu RIA Novosti voják a dodal, že ruská armáda má v úmyslu použít stroj k boji proti nepříteli. Nyní ho opravují: nejprve pás a na řadě je oprava motoru.

Údajně již ruské síly ukořistily nejméně jeden Leopard. Uvidíme, jaké příběhy ještě vykvetou z hromad válečných mrtvol.

Jisté je, že vedoucí Bojového výcvikového střediska ruských ozbrojených sil Jevgenij Arifulin již dříve poznamenal, že v ruské armádě byly vytvořeny speciální protitankové skupiny, jejichž úkolem bude lovit západní tanky dodané na Ukrajinu.

Údajně jsou k bojové linii dopravovány první tanky T-14, tedy nejmodernější elektronikou napěchované tanky s kanonem, který údajně vyznává lásku až na vzdálenost 8 km. T-14 mají být určeny k demontáži západních tanků. Inu, bude ještě habaděj psiny.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 59%
transparent.gif transparent.gif
Ne 21%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 20%
transparent.gif transparent.gif