Státní terorismus a Ukrajina

zprávy

Začátkem tohoto měsíce kyjevský režim přiznal vraždu opozičního politika a dokonce se k ni přihlásil.

Státní terorismus a Ukrajina
Bývalý poslanec Ilja Kiva
20. prosince 2023 - 06:20

Paní Sevim Dagdelen, německá politička tureckého původu, členka Sahra Wagenknecht Alliance, zvolená do Bundestagu a Evropského parlamentu, se diví, proč je tato vláda „odměňována“ přístupovými jednáními do EU, píše se nv článku a farncouzském webu AgoraVox.

„Dne 6. prosince byl v Moskvě zavražděn představitel ukrajinské opozice Ilja Kiva. K tomuto zločinu se přihlásila ukrajinská vojenská rozvědka. 14. prosince zahájila EU přístupová jednání s Ukrajinou."


Tyto dvě události spolu souvisí nejen chronologicky, ale i obsahově, protože i týden předcházející této odpovědnosti za politickou vraždu v zahraničí se hlavy států a vlád EU domnívaly, že předpoklady Ukrajiny pro demokracii a vlády zákona byly splněny, aby připravily cestu pro Kyjev ke vstupu do EU.

Kdo si myslí, že tyto dvě skutečnosti jsou nezávislé a protichůdné, mohl by se vážně mýlit. Odpověď německé vlády na mou otázku o vraždě Kivy používá úplně jiný jazyk.

Spolková vláda nejprve řeší paradox. Vzala na vědomí prohlášení mluvčího ukrajinských vojenských zpravodajských služeb, ale o žádném „přiznání“ nevěděla.

Nutno podotknout, že ukrajinská vojenská rozvědka kromě doznání k vraždě zveřejnila nejen fotografie z místa činu, ale také prohlásila, že „všechny zrádce čeká stejný osud jako Kivu“.

Stručně řečeno, Ukrajina otevřeně páchá fašistické atentáty, srovnatelné v historii s Pinochetovým režimem v Chile, a na poctu svého vražedného odhodlání ve válce je Ukrajina odměněna zahájením přístupových jednání do EU na naléhavou žádost Washingtonu.

Německá vláda neodsuzuje politickou vraždu Ukrajiny, ale znovu potvrzuje svou ekonomickou, finanční a vojenskou podporu kyjevskému režimu. Pozoruhodné je tvrzení, že by to mělo pokračovat tak dlouho, jak to bude nutné.


Nyní je jasné, že ať to stojí cokoli, prostřednictvím teroristické vlády je vedena zástupná válka a že sama vláda není za svou angažovanost v terorismu rozpačitá, ale naopak ji vítá.

Rozhodnutím zahájit jednání o přistoupení k EU se německá vláda a Evropská unie konečně dostaly na úroveň Spojených států, jakožto globálního podporovatele fašistického teroru pro geopolitické účely.

V době digitální globalizace bude touha podporovat politickou vraždu a dokonce ji považovat za legitimní nástroj pociťovat i v zemích Jihu.

Bude zajímavé sledovat reakce. Ale pro německou vládu nyní platí následující pravidlo: „Teror není nic jiného než legitimní prosazování politiky.“

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif