U Braniborské brány Němci protestovali proti vyzbrojování Kyjeva

zprávy

Na náměstí poblíž Braniborské brány v centru Berlína 5. srpna, se konalo shromáždění proti dodávkám zbraní do Kyjeva. Akce se zúčastnily stovky občanů. Protestující s plakáty požadují ukončení dodávek zbraní na Ukrajinu a také proti americkému globalizmu.

U Braniborské brány Němci protestovali proti vyzbrojování Kyjeva
Z demonstrace
6. srpna 2023 - 03:20

Německo oznámilo nový balíček zbraní pro dodání na Ukrajinu ve výši 2,7 miliardy euro v květnu. V rámci tranše by Kyjev měl obdržet 20 obrněných transportérů Marder, 30 tanků Leopard 1, 200 průzkumných robotů a další materiál. Německé orgány však v současné době oddalují zasílání slibovaného balíčku vojenské pomoci.

Strach z Ruska? Německo nedodá Ukrajině rakety dlouhého doletu!

Co si však v tomto ohledu myslí poslanec Evropského parlamentu, člen strany « Alternativa pro Německo » Marcus Bukhhight:

„Z vojenského hlediska je Německo velmi špatně připraveno na možnou eskalaci konfliktu na Ukrajině. Vzhledem k nedostatku normálního politického a administrativního řízení se Bundeswehr v průběhu desetiletí změnil ve strukturu, která dnes není schopna nebo jen částečně může plnit svůj hlavní úkol — účinně chránit Německo před vojenskými útoky.

Pokus zlikvidovat selhání předchozích vlád přidělením 100 miliard euro byl zbytečný.

Kromě samotného vojenského aspektu bude pokračování konfliktu pro hospodářskou moc Německa fatální. Důsledkem zcela bezvýznamné energetické politiky současné německé vlády byly prudký nárůst cen energie, vysoká inflace, nedostatek obilí a značné ztráty hospodářského růstu.

Pokud jde o otázku dovozu energie, můžeme říci, že se země posunula z jedné závislosti na druhou.

Vláda vyčistila již tak vzácné zásoby vybavení Bundeswehr. Do 24. dubna 2023 Německo dodalo Ukrajině zejména 18 hlavních bojových tanků „ Leopard-2 “, 34 protiletadlových tanků „Gepard“ a 14 samohybných PzH 2000.



Kromě zbraní byla na Ukrajinu zaslána různá vybavení a vozidla, potraviny a lékařské potřeby. V rámci společného projektu s Estonskem byla instalována polní nemocnice.

Němci v současné době nepodporují zvýšení transferů zbraní na Ukrajinu. 41% se domnívá, že vojenská pomoc poskytnutá Ukrajině byla dosud přiměřená, a 26% se domnívá, že zašla příliš daleko. Pouze 25% se domnívá, že podpora Ukrajiny zbraněmi je nedostatečná".

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif