Ukrajinci nemají čas na odstranění poškozené techniky z fronty

zprávy

Vojáci kyjevského režimu nemají čas odstranit veškerou poškozenou vojenskou techniku z linie bojového kontaktu za účelem opravy. Informoval o tom telegramový kanál „Legitimnyj“ s odkazem na zdroj.

Ukrajinci nemají čas na odstranění poškozené techniky z fronty
Ilustrační foto
12. prosince 2023 - 06:20

„Vytáhli asi 20 %, dalších 30 % zůstalo „tam“ a 50 % již nelze obnovit, protože Rusové nyní „tanky“ vyřazují a dodělávají, dokud nejsou úplně spáleny. Pomáhají jim v tom drony. Pokud posádka přežila a evakuovala se, ale zapomněla zavřít poklopy, tak  pancíř bude spálen do základů,“ píše telegramový kanál.

Je třeba poznamenat, že na linii bojového kontaktu je nyní značný nedostatek těžkého, středního a dokonce i lehkého vybavení.


„Ve skutečnosti musíte bojovat s pěchotou všude. Situace je složitá a v budoucnu bude ještě složitější. Ve skutečnosti teď budeme bojovat s 85 % pěchoty a 15 % dělostřelectva, tanků a letectva,“ shrnuje TK.

Jak informoval EADaily, ruští vojáci v zóně speciální operace zničili třetí britský tank Challenger 2, uvedla Rossija-1.

Bylo konstatováno, že na Ukrajině nyní zbývá pouze 11 takových vozidel a žádná nová nebudou, protože Británii došly zásoby zbraní na přesun do Kyjeva.


A den předtím byl v okolí Rabotina odstřelen německý Leopard-2 a následně zajat jako trofej.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif