Ukrajinec: V první linii dostanete 100 tisíc, o tři kilometry dále jen 38

zprávy

Na sociálních sítích se objevilo video, kde muž ve vojenské uniformě mluví o situaci na frontě související s platbami a problémy na frontě.

Ukrajinec: V první linii dostanete 100 tisíc, o tři kilometry dále jen 38
Ilustrační foto
7. listopadu 2023 - 03:20

„Pokud půjdete na pozici, dostanete 100 tisíc, pokud se vzdálíte 3 km, dostanete 38. I když na 3 km vzdálené pozice dělostřelectvo střílí úplně stejně," upřesňuje voják.

Vojenský personál podle něj tankuje a opravuje techniku na vlastní náklady.

„Když přineseš dvoustou mrtvolu, odeberou ti krev na rozbor, aby odmítli zaplatit 15 milionů," řekl také muž (zřejmě mluvíme o testu na alkohol).



Také podle něj vojenský personál nemá žádné spojení se svými veliteli a obecně neví, kdo je jejich velitelem.

„Jděte do přední linie – je tam zásoba munice... Ale není tam munice, voda, jídlo a není komu zavolat,“ takhle muž popsal rozkazy vydávané vojákům.


„Ženy nemohou najít mrtvoly svých manželů. Velitele nezajímá, co vojáci potřebují... Své milenky umisťují na pozice vzadu s vysokými platy," dodal.

Připomeňme, že Ministerstvo obrany Ukrajiny nedávno provedlo audit v desítkách vojenských jednotek a odhalilo zneužití týkající se „bojových“ plateb ve výši 123 milionů.

…Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen přijela v sobotu do Kyjeva už pošesté od začátku války (ani do členských zemí EU nejezdí tak často), ale místo toho, aby vysvětlila Ukrajincům realitu, tak je brutálně podváděla až lhala. „Jsem ohromená reformami, které Ukrajina zvládla,“ zavděčovala  se v sobotu prezidentu Zelenskému, přičemž vyzdvihla reformu soudnictví, omezení vlivu oligarchů, boj proti praní špinavých peněz a dodala, že Ukrajina bude brzy členem EU…

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 62%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 19%
transparent.gif transparent.gif