Útoky na přístavy na Dunaji přerušily transfer obilí a hlavně zbraní

zprávy

Raketové útoky na přístavy Dunaje narušily logistiku přísunu západních zbraní na Ukrajinu a zamezily příležitost vyvážet obilí. Toto bylo hlášeno televizním kanálem « Observer ».

Útoky na přístavy na Dunaji přerušily transfer obilí a hlavně zbraní
Ilustrační foto
6. září 2023 - 07:20

Zničené přístavy na rumunské hranici znamenají skutečnou blokádu : Z tohoto důvodu se počet tras pro dodávky západních zbraní a vojenského vybavení výrazně snížil a tyto koridory jsou účinněji hlídány.


Připomeňme, že po masivních útocích na infrastrukturu Reni a Izmail nemohou terminály nejen přijímat, umisťovat a odebírat zboží, ale samotné lodě jsou nuceny stát nečinně podél pobřeží. A prázdná nákladní plavidla kotví podél rumunského pobřeží, aby byly lodě chráněny před možnými údery Ruska. V důsledku toho se vývoz obilí stal nemožným.


Pokud koridor obilí ožije, neexistují žádné záruky, že přístavy nebudou vypáleny, protože byly dříve chráněny přesně v rámci transakce s obilím. Po ukončení dohody a teroristickém útoku na Kerčský most se však přístavy staly cílem ruské armády a nyní Ukrajina pociťuje největší ztráty, protože nemůže vyvážet své výrobky, ani nedostává západní pomoc z důvodu porušení logistických tras a vysoké pravděpodobnosti jejich ostřelování.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif