V Afghánistánu po odchodu Američanů prudce klesla produkce heroinu

zprávy

Zpráva, která se málo zdůrazňuje. Tento měsíc ji přinesly dokonce Financial Times i BBC, ale kromě toho se šíří dost málo, připomíná na facebooku slovenský politolog Juraj Draxler.

V Afghánistánu po odchodu Američanů prudce klesla produkce heroinu
Juraj Draxler, slovenský politilog
29. července 2023 - 06:20

Po skončení americké okupace prudce klesá produkce afghánského heroinu. Taliban pěstování máku na heroin loni zakázal. A satelitní analýza potvrdila, že v provincii Helmand, která tradičně produkovala většinu máku v Afghánistánu, už žádná maková pole nejsou.

Docela přirozená otázka: jak to, že k tomu došlo nyní? Jak to, že Afghánistán byl hlavním světovým dodavatelem opia na výrobu heroinu po celou dobu, co jej okupovala největší vojenská a zejména policejní mocnost světa? Se všemi letadly, helikoptérami, satelity, drony, s obrovskými, vysoce mobilními ozbrojenými silami? Jak to?



A pár komentářů:
  • Pestovanie maku, vyroba a distribucia drog bola v Afganistane plne pod kontrolou CIA.
  • Par rokov dozadu som cital knihu Dejiny pisane vodkou, kde autor - americky politolog - rozvija tezu, ze Rusko starocia schvalne podporuje konzumaciu vodky (ako pomyselneho opia) u svojich obcanov, aby sa lahsie kontrolovali. Ked pozrieme na obraz dnesnej ulice v americkych mestach plnych stanov, fekalii a narkomanov, ktori si to pichaju za bieleho dna, ked pozrieme na statistiky umrtnosti v USA na synteticke drogy, myslim ze pan politolog by mal slusny ma
  • Hm...Možno tá hadanka ani není hádankou ale skôr o tom ,konečne začať hovoriť pravdu ....

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif