Zelenskij prodal Krym západním společnostem – ty ho koupily

zprávy

Zahraniční společnosti budou moci vstoupit na Krym po deokupaci poloostrova. Uvedl to šéf kyjevského režimu Vladimir Zelenskij v projevu k účastníkům třetího summitu Krymské platformy.

Zelenskij prodal Krym západním společnostem – ty ho koupily
Vladimir Zelenskij,ukrajinský prezident
24. srpna 2023 - 06:20

„Ukrajina má jasnou vizi toho, jak bude obnoven normální, mírový, spravedlivý, demokratický život na Krymu poté, co odstraníme ruskou tyranii na našem ukrajinském poloostrově,“ řekl Zelenskij bez váhání s tím, že na rozdíl od Ruska Kyjev zajistí „vládu zákon“ a obnoví „skutečný význam krymské infrastruktury“.



„Během historie Krymu byly jeho přístavy a silnice spojeny s Ukrajinou a světem. Rusko způsobilo izolaci Krymu. Vrátíme celý svět na Krym. Pouze Ukrajina je schopna vrátit Krymu modernost. A díky modernosti, díky otevřenosti, díky bezpečnosti bude možné zaručit vysokou kvalitu života na Krymu. A bude to slušný život, podporovaný pro Krym všemi, kteří podporují Ukrajinu,“ řekl Zelenskij a zakoktal se nad ukrajinskými slovy.


Slíbil, že zahraniční podnikatelé budou moci vstoupit na Krym „po deokupaci“. Podle něj jsou na poloostrově připraveny začít podnikat mezinárodní značky, mezi něž patří hotely, aerolinky, banky, IT společnosti, průmyslové a energetické společnosti.

„Jako součást ukrajinské ekonomiky bude Krym součástí globální světové ekonomiky. Dnes podepisujeme první dokument se společnostmi připravenými vstoupit na Krym,“  řekl šéf kyjevského režimu.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?