BIS se změnila na politickou úderku, říká Štěpánek

politika

Prezident Petr Pavel na Pražském hradě po roce na návrh vlády povýšil ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku z hodnosti brigádního generála na generálmajora. Své rozčarování neskrývá místopředseda Trikolory Petr Štěpánek.

BIS se změnila na politickou úderku, říká Štěpánek
Petr Štěpánek (Trikolora)
10. května 2024 - 06:30

Šéfa kontrarozvědky Koudelku prezident jmenoval brigádním generálem před rokem. Pavlův předchůdce na Pražském hradě Miloš Zeman, který byl ke Koudelkovi a BIS silně kritický, obdobnému vládnímu návrhu předtím sedmkrát nevyhověl.

Své rozpaky nad povýšením šéfa BIS Michala Koudelky se pozastavil první místopředseda Trikolory a někdější člen RRTV Petr Štěpánek, podle kterého se BIS právě pod vedením Koudelky přeměnila na "aktivistickou politickou úderku".



„Zatímco prezident Zeman vrchního čučkaře Michala Koudelku do generálské hodnosti opakovaně vůbec nejmenoval, a moc dobře věděl proč, americký nastrčenec na Pražském hradě Pavel stihl tohoto vyznamenaného "agenta“ CIA do generálských hodností během jediného roku povýšit už dvakrát. A aby toho nebylo málo, ještě se Koudelkovi dostalo příležitosti, aby se v roli šéfa prý TAJNÉ služby opět VEŘEJNĚ zviditelnil, pročež za nastoupené nové generály ve světlech reflektorů a za asistence televizních kamer pronesl děkovnou řeč.  

Koudelka, pod jehož vedením se BISka z tajné služby přeměnila na aktivistickou politickou úderku, tak už není brigádním generálem, nýbrž generálmajorem. Co k tomu povědět? Není to málo, soudruhu prezidente? Co takhle maršál? Nebo velkoadmirál?

Psali jsme:

A co říci k dalšímu geometrickému množení generálů obecně? Možná to staré známé: Mnoho náčelníků, málo indiánů! Podle toho to tu také vypadá. Ale co by se nejmenovalo, co by se nepovyšovalo. Luxusní generálské platy a výsluhy jim nefinancuje prezident, nýbrž my daňoví poplatníci. A takhle my si tu žijeme!" okomentoval povýšení Koudelky někdější místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a současný místopředseda Trikolory Petr Štěpánek.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?