Budem oslavovat raritu, paní Müllerová. Osvobození bez osvoboditele

politika

Jo. taky jsem už o tom něco slyšela. A jak jsem hloupá a nevzdělaná, bez řádné výchovy a v osobním listě jen s pětitřídkou, tak vím aspoň to, že bez ohně doupě tchoře nevypálíš. Nebo oni si tam nahoře snad myslí, že by  to přece jen  šlo?

Budem oslavovat raritu, paní Müllerová. Osvobození bez osvoboditele
Lubomír Man
29. dubna 2024 - 07:25

  • To víte, že si to nemyslí. Ale strašně rádi, a to prakticky už od konce války a od nástupu Putina ještě horoucněji, by ten oheň rádi vyměnili. Ten ruský, přesněji sovětský, co od Stalingradu dorazil až do Hitlerova bunkru, za nějaký, co možná nejvelkolepější oheň americký. A tak se do práce na úpravě dějin pustili a vyšlo jim, že Hitler prohrál válku vyloděním angloamerických sil na normandských plážích v červnu 1944. To znamená v době, kdy už sovětská vojska měla otčinu za zády a začala osvobozovat národy východní Evropy, mezi nimi i nás.


Ano, to vím, milostpane. Ale jak ti přepisovači s tím novým výkladem dějin uspěli, Myslím ve světě, nejenom u nás.
  • Jako ve výkladech všech bývalých  událostí, paní domácí. Čím  mladší byli ti, kterým se to nalévalo do hlav, tím snázeji se to tam přijímalo a usazovalo. A to až tak dlouho, až se například tvůrci  jistého francouzského dokumentu o invazi v Normandii, vysílaného, tuším loni na ČT, nestyděli uvést jej touto lží: Vstup agloamerických vojsk  na francouzské pláže se stal počátkem osvobozování Evropy z nacistické poroby.

Jistě. Jakoby část Evropy, kde už Rusové byli, Evropa nebyla. Neříká se tomu dnes segregace, milostpane?
  • Ano, říká. A už v nejbližších dnech až do osmého května si té segregace užijem až do pámbíčka, paní Müllerová Před chvilkou jsem si na včerejších Lidovkách na internetu přečetl: Oslavy a pieta bez Rusů. Česká města potvrzují, že u pomníků nechtějí zástupce ani vlajku agresora.

Takže ještě víc než segregace si užijeme blbosti, že pane Švejk?
  • O tom nepochybujte, paní domácí. Ale já už letím. Dnes bude U kalicha horko.

(rp,prvnizpravy.cz,Lubomír Man, foto:arch.)
.



Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif