Kraj podpoří filmovou tvorbu na Vysočině

regiony

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádný příspěvek poputuje organizaci Vysočina Tourism.

Kraj podpoří filmovou tvorbu na Vysočině
Ilustrační foto
29. dubna 2024 - 11:00

„Primárním cílem je využití potenciálu Kraje Vysočina a přilákání filmových štábů do regionu, s čímž souvisí také podpora místní ekonomiky,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury a cestovního ruchu Roman Fabeš. Na základě uzavřené spolupráce s filmaři bude v kraji vznikat audiovizuální tvorba.
 
Podle informací Romana Fabeše bude pomocí dotace financována široká škála žánrů, dokonce i studentské, dokumentární a krátkometrážní filmy. Výsledkem tak může být například hraný film nebo dokument určený k distribuci v kinech, pro televizní vysílání a další platformy.

Podpora audiovizuální výroby formou přímé spolupráce je v tuzemsku zatím ojedinělým přístupem. Tato forma umělcům umožní věnovat více času tvorbě samotného díla a ušetří jim administrativu spojenou například s dotačními žádostmi. S dotazy se budou moci obracet na filmovou kancelář, fungující v rámci organizace Vysočina Tourism. Ta bude pro filmaře zdrojem informací, štábům pomůže a usnadní práci v regionu. Kancelář poskytne také marketingovou publicitu a propagaci jednotlivých děl.

 NovinkyVysočina.cz informovala Mgr. Marie Beňová, tisková mluvčí, Kraj Vysočina.

(rp,novinkyvysocina.cz,foto:krajvysocina)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif