Korwin politikům: Putin vypnul plyn. Jak teď vypadáte? Jako pitomci!

zprávy

Janusz Korwin-Mikke komentoval rozhodnutí Ruska uzavřít plynový kohout pro Polsko. Konfederační poslanec nemá o politicích nejlepší mínění.

Korwin politikům: Putin vypnul plyn. Jak teď vypadáte? Jako pitomci!
Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace
28. dubna 2022 - 06:20

V úterý odpoledne společnost Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) oznámila, že Gazprom od následujícího dne pozastavuje dodávky plynu do Polska a porušuje tak smlouvu z Jamalu.

Rozhodnutí měl učinit sám Putin a oficiálním důvodem bylo odmítnutí platby v rublech PGNiG.

Podle názoru PGNiG je pozastavení dodávek plynu porušením Jamalské smlouvy. Společnost proto podnikne příslušné kroky k obnovení dodávek zemního plynu podle smlouvy a vyhrazuje si právo využít všech svých smluvních práv.



Záležitost okomentoval Janusz Korwin-Mikke. Připomněl, že v poslední době velké množství politiků a komentátorů volá polskou vládu k podobnému kroku, aby tak nefinancovala válku na Ukrajině.

„Nerozumím? Jeho Excelence Mateusz Morawiecki křičel, že je nutné zastavit dovoz plynu a ropy z Ruska. GazProm tedy s dobrou záminkou jeho přání splnil," píše politik

Vysvětluji to takhle krávám ve stodole: „Je to stejné, když my uvalíme sankci na Rusko, nebo když Rusko uvalí takovou sankci na nás!" komentoval na Twitteru.

 
Provokativní politik se také zeptal, zda pokud měly peníze za plyn financovat válku na Ukrajině, znamená to, že Rusko když zavře kohoutek, že peníze na válku nechce?

„Jak teď vypadáte, bando pitomců? Křičeli jste, že plyn a ropa odebrané z Ruska jsou peníze na válku s Ukrajinou. Takže Rusko nechce naše peníze, protože co potřebuje, aby vyhrálo válku? Neznáte ani ekonomiku, ani politiku. Nicméně mluvíte s takovou jistotou ... “ - napsal Korwin-Mikke ve svém

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?