Plukovník MacGregor: „Rusko nelze porazit“

zprávy

„Cokoli jsme se snažili dosáhnout, selhalo.“ Bývalý vojenský poradce Trumpovy administrativy plukovník Douglas MacGregor vysvětlil moderátorovi Tuckeru Carlsonovi, proč je nyní vyjednat příměří na Ukrajině důležitější než kdy jindy.

Plukovník MacGregor: „Rusko nelze porazit“
Douglas Macgregor, plukovník
24. srpna 2023 - 04:20

„Myslím, že všechny lži, které nám rok a půl říkali: ‚Ukrajina vítězí, Ukrajina bojuje za dobro, Rusové jsou zlí a neschopní‘ – se hroutí právě teď, protože to, co se teď děje na bojišti, je otřesné,“ řekl MacGregor, kterého Donald Trump v červenci 2020 nominoval na amerického velvyslance v Německu, ale byl zablokován ve výboru Senátu kvůli jeho vvarování před „muslimskou invazí“ do Evropy.

Plukovník Douglas MacGregor byl velitelem bitvy o 73 Easting v irácké válce, největší tankové bitvy USA od druhé světové války, ve které zničil 70 iráckých obrněných vozidel bez obětí v písečné bouři s 19 tanky M1 Abrams a 26 bojovými pěchoty Bradley. vozidel za 23 minut. Za to obdržel Bronzovou hvězdu za hrdinskou obětavost a napsal knihu »Válečníkova zuřivost: Velká tanková bitva 73 Easting« a několik knih o moderním válčení.

Podle MacGregora nyní ve válce na Ukrajině padlo 400.000 Ukrajinců. Na začátku ukrajinské protiofenzívy bylo 350.000 mrtvých, mezitím v protiofenzívě zemřelo nejméně 43.000 Ukrajinců. Nemocnice jsou přeplněné. O končetiny přišlo asi 40 až 50.000 Ukrajinců.

„Celé ukrajinské čety a roty se vzdávají Rusům," řekl MacGregor, protože mají tolik zraněných, že by si velitelé museli vybrat mezi opuštěním raněných nebo kapitulací. „Všichni mluví rusky, tak zavolejte Rusům a řekněte jim, že máme 40, 50 zraněných, chceme se vzdát."

„Rusové se k ukrajinským zajatcům chovali od začátku velmi slušně,"
řekl MacGregor. „Zacházeli s nimi  dobře. Takže Ukrajinci vědí, že se brzy vrátí domů po výměně zajatců, a tak se vzdávají.“

„Takže tato armáda, za kterou jsme utratili tolik peněz, se brzy vypaří," předpověděl MacGregor. „Když se podíváte na tuto dlouhou frontu ve tvaru půlměsíce na jihu a východě Ukrajiny ovládanou Ruskem, na sever od ní v Charkovské oblasti probíhá velká ruská ofenzíva. Rusové poráží Ukrajince.«

To vše se podle MacGregora „na Západě vůbec nehlásí“. Ukrajina je „strašná tragédie, která by měla brzy skončit.“ Ale místo toho, abychom to uznali, a jak říká prezident Trump, „zastavme zabíjení“, „prostě půjdeme dál,“ řekl MacGregor. „Nutíme Rusy, aby se přesunuli na západ," řekl MacGregor.

Od začátku Putin postupoval jen velmi malými krůčky, řekl MacGregor, aby konflikt co nejvíce omezil. Má 300.000 záložníků, kteří by byli zadrženi, kdyby NATO zasáhlo na Ukrajině. „Pokud zasáhneme, Rusové jsou na to připraveni a důsledky pro NATO pak budou vážné, protože na to nejsme vybaveni."



MacGregor uvedl, že disciplína a morálka jednotek NATO v posledních letech značně utrpěly. „Disciplína je návyk budovaný časem a pod velkým stresem a tlakem. Vznikají tak jednotky, které se mohou držet pohromadě a bojovat. Disciplína a jednota nevznikají rasovým rozdělováním jednotek, prosazováním zjevně nekvalifikovaných nebo odměňováním vlastností mimo vedení a charakter. Všechny tyto věci jsou jedem pro vojenskou bojovou zdatnost. Armáda a námořní pěchota trpí, stejně jako námořnictvo a letectvo. A pokud půjdeme do války, tyto předem určené body zlomu se zlomí.“

Podle MacGregora je nyní ruská armáda silnější, než byla v 80. letech za sovětské éry. Mylný předpoklad, že ruská armáda se blíží ke kolapsu, zabil tisíce a vytvořil miliony uprchlíků, ale nezpůsobil Rusku žádné trvalé škody. Rusové jednali velmi opatrně, zejména ve vztahu k životům svých vojáků, a měli jen asi 50.000 obětí, pro které museli truchlit, zatímco Ukrajina měla asi 400.000, jak již uvedl Freie Welt.


„Lidská síla prchá z Ukrajiny tak rychle, jak jen může," řekl MacGregor, „protože kdo chce, aby prošel mlýnkem na maso?"

„Nemůžete překonat to, co postavili Rusové," řekl vyznamenaný plukovník. „Rusové byli první, kdo v 70. letech pochopil, jak kombinovat leteckou, námořní a vesmírnou detekci a průzkum se zbraňovými systémy dlouhého doletu, jako jsou rakety a dělostřelectvo. Mají tisíce děl, stovky raketometů, stovky řízených střel atd. Ty jsou propojeny s jejich ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance), takže mohou zasáhnout téměř okamžitě. Pokud zahlédnou ukrajinskou jednotku, řekněme, poblíž budovy poblíž Charkova, do 5 nebo 6 minut mohou mít na cestě drony, rakety nebo řízené střely."

„Je to velmi účinný, dobře promazaný stroj,“ říká MacGregor, „teď drtí vše, co mu stojí v cestě. Nejde to porazit."

NATO naopak na Ukrajinu posílalo hlavně staré, vyřazené vybavení, řekl MacGregor. Spojené státy vyslaly 33 antiraket Patriot, z nichž alespoň dvě musí být odpáleny pro každý útok. „Takže to stačí jen na pár dní."

V únoru 2022 nebylo Rusko na tuto válku připraveno, řekl MacGregor, ale teď jsou. Moskva má nyní 750.000 vojáků rozmístěných na Ukrajině a v jejím okolí, řekl, a příští rok se toto číslo zvýší na 1,2 milionu. Nyní budou povoláni záložníci a připraveni k boji.“

„Náš nekompromisní postoj a nenávist ke všemu ruskému přesvědčily ruský lid a vedení, že s námi budou muset bojovat, a nyní se na to připravují,“ řekl americký válečný hrdina. „Takže se teď musíme probudit a uvědomit si, že to, co jsme udělali, selhalo. Cokoli jsme se snažili dosáhnout, selhalo. Proto musíme dospět k vyjednanému řešení hned, i když se nám to nelíbí, a brzy, než se to všechno vymkne kontrole. V příštích 6 až 8 měsících budeme mít na polských hranicích statisíce ruských vojáků a to nemohl být náš záměr."

(rp,prvnizpravy.cz,diefreiewelt,foto:arch.)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 12%
transparent.gif transparent.gif
Ne 75%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 13%
transparent.gif transparent.gif