Ukrajinský velvyslanec: Rusko musí území vrátit a zaplatit reparace

zprávy

Ukrajinský velvyslanec v Německu Andrej Melnyk, známý svými prohlášeními, hovořil o podmínkách, za kterých může dojít k normalizaci vztahů mezi Kyjevem a Moskvou.

Ukrajinský velvyslanec: Rusko musí území vrátit a zaplatit reparace
Andrej Melnyk, ukrajinský velvyslanec v Německu
30. května 2021 - 13:32

Vedoucí diplomatické mise se k této záležitosti vyjádřil v rozhovoru pro berlínské vydání Berliner Zeitung . Podle něj proto musí Rusko „vrátit“ Krym Ukrajině, opustit Donbas a platit reparace.

„Je nutné obnovit územní svrchovanost Ukrajiny ... Rusko musí zmizet z Donbasu a vrátit Krym,“ řekl Melnik.

Podle jeho názoru by Rusko mělo také na své vlastní náklady provést obnovu  „okupovaných“ území zničenýchf občanskou válkou a zároveň činit pokání z mýtických „zvěrstev“.

„Poté musí Moskva obnovit zničené oblasti, zaplatit náhradu za miliony ukrajinských obětí a oficiálně se omluvit za všechna zvěrstva," uvedl ukrajinský velvyslanec.

Všimněte si, že Andrej Mělník je známý nejen svým nepřátelstvím k Rusku, ale také neustálou nespokojeností s německým vedením.



Občas se snaží dát vedení Spolkové republice Německo pokyny, jakou politiku by měl sledovat. Velvyslance dráždí zejména německý parlament.

Andrej Melnik vyjádřil naději, že Německo po podzimních volbách do Spolkového sněmu změní svůj postoj k Nord Stream 2.

A ještě předtím obvinil poslance Bundestagu z die Linke z urážky Ukrajiny za nabídku uzavřít novou mírovou smlouvu s Ruskem.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 69%
transparent.gif transparent.gif
Ne 16%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif