Mašek: Hans Christian Koudelka a jeho pohádka o ruském agentovi

politika

Odhalení agentů splnilo účel, prohlásil šéf BIS Koudelka. Rusko podle něj odhadlo, o koho jde, a zastavilo činnost. Hlášení generála Koudelky však přezkoumal a okomentoval lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek. Generále Koudelko, radějí nečíst!

Mašek: Hans Christian Koudelka a jeho pohádka o ruském agentovi
Jiří Mašek (ANO)
29. května 2024 - 06:05

Loňské veřejné prohlášení o tom, že Bezpečnostní informační služba (BIS) odhalila, že jeden z dlouhodobých agentů Ruska v Česku zajistil za úplatu šíření ruské propagandy o válce na Ukrajině, prý podle šéfa BIS Michala Koudelky splnilo svůj účel. Koudelka totiž včera na konferenci ve Sněmovně prohlásil, že ruská strana rychle odhadla, o koho jde, a aktivity zastavila. Stejně se pak prý zachovali i sami aktéři případu.

Nad vyjádřením Koudelky se pozastavil lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek, který neváhal a "Koudelkovo hlášení" nazval pohádkou.

„Hans Christian Koudelka a jeho pohádka o ruském imaginárním agentovi má své pokračování, to koukám. Bouchnul do tabule jako Igor Hnízdo, a síť agentů se rozprchla jako myši před kočkou.  

Koudelka odhalí neurčitého ruského "agenta" šířícího propagandu a najednou se ruská strana třese strachy, bojí se o ztrátu jeho identity, kterou Koudelka samozřejmě zná.



- Všichni vyhodnotí situaci a přestanou s propagandou.
- Ale čeho se přesně měli Rusové zaleknout?
- A proč by přestali s propagandou?  
- Jen kvůli odhalení jednoho "profláklého" agenta?
- Propagandu přece nemůže šířit jen jeden člověk, teda pokud to není James Bond.
- Co by přineslo větší užitek?
- Zjištění totožnosti dalších ruských agentů nebo konec údajné propagandy jednoho supertajného agenta?

Chce se říci: "Zdeňku, nebojte se a řekněte jméno" ale to je zbytečné. I novináři se na předchozí konferenci ptali marně.

A když už nemohou nikoho jmenovat a zahájit trestní řízení, přinesou informaci o neznámém anonymním ruském agentovi šířícím propagandu. A pak se nezapomenou pochválit. Je to jako sledovat nekonečný seriál, kde zápletky nikdy nekončí.

Ředitel Koudelka a jeho BIS nyní hraje roli preventisty s privilegiem vlastního hodnocení účinnosti svého preventivního programu.

Psali jsme:

Jde o nadsázku, ale je to k zamyšlení… takže se pohodlně usaďte, popcorn do ruky a sledujte, jak se tahle špionážní telenovela dál rozplétá," okomentoval Mašek sdělení šéfa BIS Koudelky lékař a poslanec za hnutí ANO Jiří Mašek.

(dan, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?