Nereformovatelná ČT se stala novou politickou silou, říká Rajchl

politika

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl chce po vzoru Slovenska zrušit ČT a vytvořit novou veřejnoprávní televizi a zároveň vyzývá občany, aby v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu volili národovecké strany, protože jde o duši naší země.

Nereformovatelná ČT se stala novou politickou silou, říká Rajchl
Jindřich Rajchl (PRO)
23. května 2024 - 07:03

Ve vysílání televize XTV vysvětloval Rajchl své rozhodnutí ohledně jeho kandidatury do Evropského parlamentu. Vysvětlil, že chce být zvolen jako europoslanec, aby získal dostatečný mandát, ale poté by chtěl odstoupit a soustředit se na volby do Poslanecké sněmovny.

„Je to fér, když se to říká dopředu. Já to těm voličům říkám všude, kde jezdím. Mě nezajímá to křeslo v Bruselu ani ten europoslanecký plat 250 tisíc, kvůli kterému tam mnozí jdou. Mě motivuje měnit věci tady v České republice. A to nezměníte v Evropském parlamentu, ale jedině tady v českých volbách,“ řekl v během rozhovoru na XTV Rajchl s tím, že během svého případného působení v europarlamentu by prý chtěl pohnat k odpovědnosti Ursulu von der Leyenovou a přispět ke vzniku nové frakce ve spojení s maďarskou stranou Fidesz.

„Ale jinak chci vést PRO a případně nějakou koalici do českých parlamentních voleb. Z mého pohledu je zásadní to, že my musíme dát dohromady spojení národoveckých stran, abychom měli šanci. Zcela jistě by to mohli být Svobodní, pevně doufám, že to bude i SPD, ale ti se s námi budou bavit až po kvalitním volebním výsledku,“ pokračoval Rajchl, který se následně vrátil k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica a varoval před tím, aby se něco podobného nestalo u nás.



I to je podle Rajchla jedním z témat voleb do Evropského parlamentu.

„Lidé by si měli uvědomit, že tady jde o duši naší země. Dejme stranou ta důležitá témata jako Green Deal, euro, migrace, tady jde o víc. Já jsem šokován, že se něco takového vůbec stalo, jsem šokován těmi reakcemi, které následovaly. Tady se objevily stovky reakcí, které přály Ficovi to, co se stalo. Z toho mě mrazí v zádech. A policie nic nekoná, je jenom otázka času, kdy zase někoho to motivuje, aby spáchal něco podobného,“ varoval předseda PRO Rajchl.

Během vysílání také Rajchl krátce okomentoval zprávy ohledně plánu na zvýšení koncesionářských poplatků. Podle novely by totiž nově platily poplatky všechny domácnosti připojené k internetu a dále majitelé chytrých telefonů, což je podle Rajchla zcela neakceptovatelné.

Psali jsme:

„Oni chtějí zkasírovat úplně všechny. Tam je ten krásný dovětek, že koncesionářský poplatek bude platit každý, kdo dnes vlastní mobilní telefon nebo počítač, a to je dnes samozřejmě skoro úplně každý. A poskytovatelé internetu mají hlásit České televizi, komu všemu to připojení poskytují. To je naprosto šílené a já jsem v tomhle na tom stejně jako Robert Fico. ČT je zakonzervovaná, nereformovatelná, stala se novou politickou silou, je to STAN televize a měli bychom ji zrušit a vytvořit novou veřejnoprávní televizi,“ vysvětlil Rajchl své důvody pro razantní reformu ČT.

(jk, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb do Evropského parlamentu?

Ano 27%
transparent.gif transparent.gif
Ne 62%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif