Otevřeně o lecčems a mnohém – každý týden s Petrem Žantovským

politika

Od tohoto týdne odstartoval nový pravidelný každotýdenní cyklus dialogů, které s mediálním analytikem a VŠ pedagogem Petrem Žantovským  vede redaktor Vladimír Franta pro svůj YouTube kanál.

Otevřeně o lecčems a mnohém – každý týden s Petrem Žantovským
Vladimír Franta a Petr Žantovský
9. října 2023 - 08:20

Proč to vzniklo a co se od toho dá čekat, napovídá právě Petr Žantovský: „Nazvali jsme to tak trochu po čapkovsku „O lecčems a mnohém“, což dává mj. zprávu o tom, že témata našich dialogů budou pestrá, mnohdy se ponesou třeba až v osobní rovině, ne všechno musí být krvavě vážné, je to zkrátka taková malá „rozprava filosofů“. Slibujeme si od toho, že vneseme do myšlenek našich diváků nějakou třeba i novou inspiraci, občas nečekaný pohled na věci zdánlivě jasné; a jak já s oblibou říkám, vždy je podstatnější klást si správné otázky a pak hledat možné odpovědi s vědomím, že žádná odpověď nemusí být jediná a ultimativní. Prostě proto, že svět je pestrý a stojí za to v něm pobývat a snažit se o něm stále něco dovídat.“



Je to v záplavě podcastů a občanské publicistiky zase trochu jiná nota, ale věřme, že potřebná. Žijeme zaplaveni stále se vršícími a hekticky běžícími informacemi a málokdo si najde čas zastavit se a zamyslet nad jejich souvislostmi, příčinami, možnými důsledky, historickými analogiemi podobně. Právě od toho je zde pořad O lecčems a mnohém. A proč „Otevřeně“? Protože oba aktéři, Vladimír Franta i Petr Žantovský, se vyjadřují otevřeně, bez autocenzury, a přitom bez zbytečné emocionality, s úsměvem, ale nikoli posměchem, pravdivě, ale nikoli urážlivě.

Prvnizpravy.cz budou pravidelně u toho – budou přinášet nové díly ihned po jejich odvysílání.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif