Ševčíka odvolali, v roli děkana na VŠE končí

politika

Rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák vydal ve středu rozhodnutí o odvolání děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka, který toto rozhodnutí považuje za nezákonné a politicky zaměřené.  

Ševčíka odvolali, v roli děkana na VŠE končí
Miroslav Ševčík
14. prosince 2023 - 07:03

Rozhodnutí o odvolání se stane pravomocným teprvé poté, co si jej děkan Ševčík převezme. Ten však tak zatím odmítl učinit.

Rektor Ševčíkovi vytýká podle něj nevhodné vystupování na veřejnosti. Dopad Ševčíkových veřejných vyjádření je podle něj zásadním důvodem pro odvolání, protože poškozovala dobré jméno fakulty. Dvořák řekl, že kdyby Ševčíka neodvolal, mělo by to pro školu mnohem závažnější dopady. Zdůraznil, že rozhodnutí není podmíněno Ševčíkovými politickými názory.



Rektor již dříve žádost o odvolání Ševčíka zdůvodňoval také jeho účastí na protivládní demonstraci letos v březnu na pražském Václavském náměstí. U incidentu u Národního muzea, kde se po skončení protestu část lidí snažila z budovy odstranit ukrajinskou vlajku, zasahovala policie. Ševčík tvrdí, že byl na místě proto, že pomáhal zraněnému.

Psali jsme:

Ševčík mediálním zástupcům později sdělil, že rozhodnutí rektora VŠE považuje za nezákonné a jednoznačně politicky zaměřené, informovala CNN Prima NEWS.

(hýbl, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 13%
transparent.gif transparent.gif