Vidíme, že sankce i tlak demokratického světa na Rusko opravdu funguje!

politika

Zatímco čelní čeští představitelé a média jsou zaneprázdněni politickou agitkou na pohřbu potomka středoevropských kondotiérů a hádají se o ceny Nutelly, svět se opět za posledních pár dní posunul směrem, který by měli v našem vlastním zájmu bystře vnímat a reflektovat.

Vidíme, že sankce i tlak demokratického světa na Rusko opravdu funguje!
Petr Markvart
12. prosince 2023 - 03:20

Jimi proklínaný Vladimír Putin si totiž nejdříve 4. prosince 2023 naškolil v průběhu hromadné nástupní audience nové velvyslance některých evropských zemí, kdy vyjádřil politování nad současnou špatnou úrovní vzájemných vztahů. Velmi empaticky prý hovořil zejména k novému britskému, německému a švédskému velvyslanci. Audience probíhala na vzdálenost 20 metrů bez možnosti bilaterálního pohovoru "ze zdravotně-hygienických důvodů" ,píše na facebooku Petr Markvart.

Vzápětí podnikl rychlý výpad do zemí Středního východu, považovaných do tého doby za výlučnou anglo-americkou doménu, kdy byl 6. prosince 2023 přijat s královskými poctami ve Spojených arabských emirátech prezidentem a emírem Abú Dhabí šejchem Mohamedem ibn Zájedem al-Nahjánem. Ještě téhož dne večer a v noci ze 6. na 7. prosince 2023 stihl totéž i v Saúdské Arábii, kde se potkal jak s králem Salmánem bin Abd al-Azízem al-Saúdem, tak i s korunním princem Mohammadem bin Salmánem, s kterým ho navíc pojí i přátelské vztahy.


7. prosince 2023 už v Moskvě přijal íránského prezidenta Ebrahíma Rajísího, v dalším kole utužování společných vztahů, kde k největšímu sblížení došlo právě vlivem sankcí na obě země a jejich těsnou vojenskou spoluprací v období války na Ukrajině. Ještě tentýž den, tedy 7. prosince 2023 se potkal, v rámci investičního fóra "Russia Calling", s dalším příslušníkem nastupující generace arabských monarchií, ománským korunním princem Dhijázinem bin Hajthamem al-Saídem. Takovou schůzku, zakončenou pozváním sultána Hajthama bin Tárika al-Saída ke státní návštěvě Ruské federace by ještě před půl rokem nepovažoval nikdo za možnou. Myslím, že tento drobný šťouchanec do Britů, za jejich špinavou roli v ukrajinské krizi, jim celý svět ze srdce přeje (já tedy určitě).

9. prosince 2023 ještě stihl telefonní rozhovor s dalším významným hráčem na šachovnici, egyptským prezidentem Abd al-Fattáhem Sísim.

Tak, je vidět, že sankce i ten soustředěný tlak demokratického světa na Rusko opravdu funguje!

My jsme za těch pár dní stihli konstatovat, že si sice vedeme vcelku dobře, jen ta Ukrajina je už asi v úplně p...li, máme taky nejdražší energie, k tomu raketově rostou ceny potravin i dalších základních potřeb a do penze půjdou naše děti okolo 70 let svého věku.

Jsme jako v transu a pořád jenom mektáme, že "patříme na západ". Tak tam už jsme!

A co dál???

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)


Anketa

Měla by Danuše Nerudová odstoupit z kándidátky STANu do eurovoleb?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif