Zbořil: Zatím létají korejské rakety jenom do moře

politika

<< VIDEO >> V poslední době, dá se říct téměř každý týden, máme zprávu o tom že Severní Korea vypustila raketu směrem do Japonského moře, do Tichého oceánu… A poslední raketa byla s tuhým palivem, což je předzvěst toho, že raketový vývoj se blíží až k atomové zbrani.

Zbořil: Zatím létají korejské rakety jenom do moře
Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz
15. dubna 2023 - 02:20

Kdo Severní Koreu může podporovat nebo co můžeme o tom všem vědět, pane Zbořile?

„Především bych chtěl říct, že jsme obětí svých vlastní lží a zastírání skutečného stavu věcí. My jsme posledních 20- 25 let poslouchali zprávy jenom o tom, jak Korejská lidově demokratická republika, vlastně ani není i nás takto pojmenovaná, mluvili jsme stále jen o Severní Koreji, trpí hladomorem a shání potraviny pro svoje vyhublé Korejce po celém světě. A to bylo častěji než jakákoliv jiná zpráva z Korejského poloostrova, buď „rudý diktátor“ a nebo „hladomor“.

Najednou zjišťujeme, ke svému úžasu, že ta „Severní Korea“ vypadá trochu jinak, že se tam něco děje a my nevíme vlastně co. A tak se stále vracíme k tomu, že ukazujeme jednou za čas nějakou demonstraci, kde mávají lidé rudými praporky a pochodují vojáci v sevřených řadách. Přitom ani nevíme, jak vypadá ta vysmívaná korejská armáda,
“ říká Zdeněk Zbořil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz.

Korejská armáda…

„Poslední detailní zpráva, kterou jsem četl ze známého anglického nebo britského Institutu strategických studií je z roku 2011, druhá 2017. To jsou desetiletí, nebo deset a pět let stará data a terminologie z prostředí, ve kterém se ta zpráva připravuje. A najednou se do toho začnou objevovat zprávy, každý týden, někdy i dvakrát týdně, že letěla někam odněkud korejská raketa, že ty rakety zvyšují svojí výkonnost a zřejmě i účinnost, že někde v podzemí se připravují další pokusy nebo další zkoušky použití nukleární zbraně.

A ten vymírající korejský národ má jednu z nejsilnějších armád na světě. Poslední poplašná zpráva je, z jednoho nepříliš seriózního mediálního zdroje, že Severní Korea je připravena vyslat půl milionu vojáků své armády na Ukrajinu.  To je jen jedna z řady těch nesmyslných informací, které ale vznikly proto, že se my Severní Koreou nezabýváme,“
připomíná Zdeněk Zbořil.



Naše (ne)Informovanost…

„Když tam jede nějaký reportér České televize, tak nám ukáže zase jenom ty vlajky, zase jen ten „Parade Platz“ a řekne, že se nikam jinam nedostal. Pak občas ještě ukazují stravování v nějaké hospodě a ti vzdělanější vzpomínají na národní jídlo kimči, případně na  toaletu, kterou se jim podařilo v Koreji použít.

Ale to, jak Korea vypadá a kde se ty „její“ zbraně vyrábějí nevědí. Jsem přesvědčen na 100%,  že se nevyrábějí v Koreji, že jsou odněkud odjinud, že se vyrábějí buď v Čínské lidové republice nebo v Ruské federaci,  a to ještě ani nevíme, v kterých částech těchto zemí,  a tak jsem přesvědčen, že jsme se dostali sami do pasti, že  nevíme, co se tam „někde“ ve skutečnosti děje a že víme jenom to, o čem si myslíme, že bychom rádi chtěli vědět.

A kde se ty zbraně vymýšlejí, rodí a jak jsou účinné, a jestli jsou schopné zasahovat nepřátelské lodě pod vodou a v jaké hloubce, jak už se dnes také někde píše (ale neukazuje),  a jak to, že zrovna ty jsou produktem té zdevastované technicko-ekonomické základny Korejské lidově demokratické republiky, nevíme. A tak mi to připadá,  že si už zase hrajeme na vševědoucí a jsme jenom nevědoucí,
“ dodává Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila pro Prvnizpravy.cz.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX







Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif