V Uherskohradišťské nemocnici proběhl cvičný zásah hasičů

regiony

Plicní pavilon Uherskohradišťské nemocnice se stal v minulém týdnu dějištěm taktického cvičení jednotek požární ochrany Hasičského záchranného sboru Uherské Hradiště. Simulován byl požár na plicním lůžkovém oddělení s následnou evakuací pacientů i personálu.

V Uherskohradišťské nemocnici proběhl cvičný zásah hasičů
Z cvičení
29. července 2023 - 07:30

„Hlavním cílem cvičení bylo prověření evakuace v praxi, od nahlášení požáru po přesun pacientů na lůžku a figuranta ze střechy budovy do bezpečí. Hasiči si tak mohli vyzkoušet zásah přímo v prostorách nemocnice, personál získal nové zkušenosti a důležité informace o evakuaci oddělení,“ přiblížil taktické cvičení bezpečnostní technik Uherskohradišťské nemocnice Jan Skácal.



Hasičský záchranný sbor byl na místě fingovaného požáru během několika málo minut a v kooperaci s personálem z plicního a neurologického oddělení zajistili bezpečnou evakuaci zúčastněných pacientů a figurantů.

„Nácvik je velmi důležitou součástí přípravy na krizové situace, jak pro personál, tak pro zasahující hasiče. Odborníci tak přímo v praxi prověřili přístupnost únikových cest i využití technických a ochranných prostředků. S výsledkem cvičení jsme byli spokojeni, přineslo nám spoustu užitečných poznatků, informací, a hlavně cenných zkušeností,“ doplnil Petr Vojtek, vedoucí správy majetku a organizátor akce.

Zlínskénovinky.cz informovala Mgr. Lucie Sedláčková, tisková mluvčí Uherskohradišťské nemocnice.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:uhn)



Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif