Bankova odmítla možnost jednání s Ruskou federací

zprávy

Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Michail Podoljak zase odmítl možnost mírových rozhovorů s Ruskem s tím, že by znamenaly kapitulaci.

Bankova odmítla možnost jednání s Ruskou federací
Michail Podoljak, poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře
2. září 2023 - 04:20

Publikace uvádí, že Ukrajina reagovala na kritiky pomalého postupu své hodně propagované protiofenzívy na východě a jihu, kterou brzdily silně zaminované oblasti a ruské obranné linie, které se připravovaly měsíce. K dnešnímu dni operace trvá téměř tři měsíce, ale ani jedno velké sídliště se zatím nevrátilo. Rusko označuje kroky Ukrajiny za neúspěšné; Kyjev říká, že postupuje pomalu, aby minimalizoval ztráty.

Podoljak ujistil, že kyjevské síly pokračují v ofenzivě, a vyjádřil naději, že západní vojenská pomoc bude v nadcházejících měsících pokračovat. Přímo vyloučil účelnost jakýchkoli jednání s Ruskem pro Ukrajinu.

„Jakýkoli proces vyjednávání... bude znamenat kapitulaci Ukrajiny a kapitulaci demokratického světa jako celku," řekl.


Podoljak řekl, že věří, že západní spojenci Ukrajiny, kteří do ní investovali miliardy dolarů za zbraně, chápou, že s Moskvou nelze dělat kompromisy:

„V tuto chvíli partneři chápou, že tato válka již neskončí kompromisním řešením: to znamená, že buď vojensky zničíme schopnosti Ruska, a k tomu potřebujeme příslušné nástroje, nebo bude tato válka s touto mírou agrese pokračovat. nějakou dobu.“
řekl poradce Jermak.

Podoljak také oznámil, že počet náletů dronů v Ruské federaci poroste.

„Pokud jde o Rusko... Roste počet útoků neidentifikovaných dronů vypuštěných z území Ruské federace a počet těchto útoků bude narůstat," uvedl.

(rp,prvnizpravy.cz,strana,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 13%
transparent.gif transparent.gif
Ne 73%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif