Bidenův generál ve Frankfurtu je frustrovaný

zprávy

„Musíme se připravit na konec Ruské federace v její současné podobě," řekl americký generál Hodges v loňském roce. Dnes je situace úplně jiná.

Bidenův generál ve Frankfurtu je frustrovaný
Ben Hodges, americký generál
24. srpna 2023 - 03:20

Ben Hodges je americký generál, který sloužil jako vrchní velitel amerických pozemních sil v Evropě od roku 2014 až do svého odchodu do důchodu v roce 2017. Důchod však netráví ve svém domově na slunné Floridě, ale ve Frankfurtu nad Mohanem. Má to své důvody: Hodges doufá, že bude moci z hesenské metropole přispět k vítězství Ukrajiny proti Rusku. V tuto chvíli jsou však vyhlídky špatné. Hodges tedy se stěží skrývaným hněvem obviňuje Německo i Spojené státy, že neudělaly dost pro porážku Rusů, po které touží.

To, že bývalý generál s nápadně chladným, zabijáckým pohledem reaguje tak nervózně a nevrle, je v neposlední řadě způsobeno tím, že od začátku války na Ukrajině opakovaně předpovídal Rusům vojenskou katastrofu. Protože k tomuto vývoji zjevně nedošlo a nelze jej očekávat, Hodges se nyní přirozeně obává o svou důvěryhodnost. Dělá to proto o to víc, že jeho úsudkům a radám byl v německých médiích vždy věnován velký prostor.


Škody, které Hodges způsobil veřejnosti svými analýzami, jsou velké. Nepřekvapilo mě to: Krátce poté, co byl Donald Trump „odvolen“ a před nástupem Joea Bidena do úřadu, jsem zde 26. listopadu 2020 zveřejnil varovný text, který zde zveřejňuji opět v nezměněné podobě, protože je příliš jasný a ukazuje, že byl naprogramován vývoj posledních let. Zde je text z té doby, píše Wolfgang Hübner, autor článku na německém webu Pi-News:

„Co může Německo očekávat od Bidena“

Tak zní titulek textu Bena Hodgese, bývalého vrchního velitele amerických pozemních sil v Evropě, který byl dnes otištěn na prominentním místě v ústředních novinách Merkelové FAZ. Hodges se v textu doporučuje jako věrný zastánce demokratické loutky Bidena. Zjevně jde také o žádost o vysokou funkci v připravované nové vládě nebo v armádě.

Hodges, nyní 62letý, odešel za Trumpa do důchodu koncem roku 2017. To mohlo souviset i s jeho politickými pozicemi: Hodges v roce 2015 zastával názor, že Rusko se připravuje na válku, která by se mohla odehrát o pět až šest let později. A v červnu 2016 Hodges vyzval k vytvoření „nějakého vojenského schengenského prostoru“, který by umožnil rychlý přesun amerických jednotek a techniky s vozidly. Americké tanky by navíc měly být schopné projet všemi zeměmi NATO v Evropě bez celních formalit. Tento generálporučík nasazený v Afghánistánu a Iráku je typem „studeného válečníka“, který konečně znovu rozbuší srdce redaktorů FAZ.

Je však pochybné, zda to bude i případ německých daňových poplatníků a mnoha přátel míru v zemi. Protože Hodges je tvrdý na to, co noví gentlemani, se kterými se dvoří ve Washingtonu, chtějí od Německa: „Německo může očekávat, že Bidenova vláda bude od Německa vyžadovat mnohem větší odhodlání... Ale to nezáleží na tom, jestli se to Němcům líbí nebo ne – také je to spojeno s očekáváním Spojených států, že Německo převezme větší globální odpovědnost než kdykoli předtím.“ .



Německý vazal znovu vykrvácí

Pak se Hodges vyjádřil velmi konkrétně: „Za prvé: Německo by mělo více investovat do vlastní obrany... Bidenova vláda bude očekávat, že Německo v této věci neporuší své sliby (poznámka: 2 procenta hrubého domácího produktu na obranu)“. ekonomická hybná síla“ by měla využít svého „vlivu v EU“ k „dosažení obchodních dohod mezi Amerikou a EU, které výrazně sníží americký obchodní deficit“.

Ale je to ještě lepší: „Za třetí, Německo by mělo zaujmout realističtější a důslednější přístup k jednání s Čínou a Ruskem, místo toho, aby obětovalo západní demokratické principy a bezpečnostní zájmy německým ekonomickým zájmům, jako v případě Nord Stream 2“, který vazala přivedl zpět k pořádku, včetně vojenských důsledků. Dost s nacionalistickým blbcem Donaldem Trumpem – jedeme zase na východ!

Jako čtvrtý a pátý požadavek Hodges uvádí větší (a dražší!) roli Německa v mezinárodních organizacích a krizích. A generálporučík zakončuje svůj text strohým vojenským výstižně: „Prezident Biden bude zkrátka očekávat, že Německo bude pro USA nejen nejdůležitějším spojencem, ale bude i v budoucnu nejsilnější."

S tímto článkem v novinách nejvlivnějších na německé elity je křišťálově jasné, kam cesta s loutkovým prezidentem v Bílém domě směřuje. A nikdo by neměl věřit, že Hodges pouze formuloval přání a záměry: Bidenovi vládci chtějí také udělat USA znovu velkými – v zásadním rozdílu oproti Trumpovi však především na úkor Německa a Němců.


(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?